pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 28.01.2020 06:14:09

Dončić na parketu prvič po Bryantovi smrti, spet PREPRIČLJIVO NAJBOLJŠI ob novi zmagi Dallasa (VIDEO)

Reuters
Luka Dončić se je z Dallasom maščeval Oklahomi za silvestrski poraz, tokrat je bil - ravno tako v Chesepeake Energy Areni - boljši za deset točk (107:97). Tekma je bila za obe ekipi prva po tragični smrti Kobeja Bryanta.

Za Dallas je bila to na najbližjem gostovanju v ligi (mesti sta oddaljeni le 330 kilometrov) 29. zmaga, obenem so Mavericksi zaustavili serijo petih zaporednih zmag Oklahome Cityja.

Potem ko je tudi ob izteku starega leta vodil večino časa, pa na koncu (tudi z zgrešeno trojko Dončića pet sekund pred koncem) zapravil zmago, je bila tokrat tekma precej manj stresna. In tudi tokrat je potekala v znamenju Mavericksov, ki so domači ekipi nekaj prednosti prepustili le v začetnih minutah. Potem pa ne več. Že po prvi četrtini so imeli gostje manjšo prednost, na veliki odmor pa so odšli s prednostjo 12 točk (59:47). Ljubljančan je imel na polovici tekme na svojem računu 15 točk, šest skokov in polovico manj podaj.

Tretja četrtina je bila še najbolj razburljiva, saj so domači košarkarji z dobro serijo zapretili, prednost Dallasa zmanjšali na le pet točk, a to je bilo tudi vse z njihove strani. Dončić in soigralci so se zbrali in preprečili vnovično tesno končnico, ki jim v tej sezoni dela precej preglavic. Predvsem slovenski reprezentant je odpravil vse dvome, dvakrat je zadel za tri točke in tekmo odpeljal v mirnejše vode. Že ob koncu tretjega dela igre je bila tako razlika spet dvomestna (88:77), v zadnjih 12 minutah pa so košarkarji Dallasa zanesljivo ohranjali prednost in tekmo mirno pripeljali do konca.


Dončić je bil spet najboljši košarkar na igrišču. Na 46 tekmah je bil že 35-ič najboljši strelec svoje ekipe, s tem da zaradi decembrskega zvina gležnja petkrat sploh ni imel te možnosti. Tokrat je v 33 minutah dosegel 29 točk, 11 skokov in 5 podaj. Iz igre je skupaj zadel 10 metov iz 24 poskusov, od tega je bilo pet uspešnih poskusov za tri točke. Iz črte prostih metov je imel izkupiček 4:7. Prvič v tej sezoni ni izgubil niti ene žoge.

Dobra pomoč Dončiću so bili Tim Hardaway Jr. s 15 točkami, Kristaps Porzingis jih je dodal 14, še posebej pa je ugajal Delon Wright, ki je 14 točkam dodal še 12 skokov. "Veliko doda v obrambi, dobro prispeva k našemu ritmu. Njegovih skokov ne cenimo dovolj," je o slednjem dejal trener Rick Carlisle. Novinca Wilia Cauleyja-Steina tudi tokrat ni poslal na parket.

Pri gostih je zaradi Bryantove smrti manjkal njihov najboljši Chris Paul, ki je s 13 točkami v zadnjih štirih minutah in pol odločil prvo medsebojno srečanje v tej sezoni. Ob njegovi odsotnosti je bil najučinkovitejši Nemec Dennis Schroder z 21 točkami.

Dallas bo že v naslednji noči po slovenskem času odigral novo tekmo, v svoji dvorani bo gostil Phoenix.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike