Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.01.2020 08:42:52

Dragić po BOLEČEM PORAZU udaril po mizi: VSE je šlo NAROBE!

Reuters
Slovenski košarkar Goran Dragić je po sinočnjem bolečem porazu Miamija v Brooklynu dejal, da gre njegovo moštvo naprej tekmo za tekmo, s ciljem si priboriti čim boljše izhodišče za končnico lige NBA. Po porazu je cilj popraviti napake, prva priložnost bo že v nedeljo prav tako v New Yorku na gostovanju pri moštvu Knicks.

Miami Heat je z izjemo uvodnih minut in samega zaključka vodil celo tekmo, prvi polčas pa končal z 12 točkami prednosti. Prav Dragićev vstop v tekmo v prvi četrtini je prinesel preobrat, ki je Miami popeljal v vodstvo. A v sami končnici je Brooklynu uspelo prekiniti niz sedmih zaporednih porazov, Miami pa je doživel svoj deseti poraz na gostovanjih v tej sezoni, potem, ko je v zadnjih petih minutah uspel doseči le štiri točke.

"Vse je šlo narobe. Enostavno so si bolj želeli zmage. Nismo bili osredotočeni, oni so dobili nekaj drugih priložnosti za točke iz skokov v napadu. Bilo je nekaj čudnih odbitih žog. Moramo igrati bolje, še posebej v zaključkih," je po tekmi med drugim povedal vidno razočarani Dragić, ki je bil s 17 točkami tretji strelec svoje ekipe.

"Nismo zaključili obrambne akcije, dobili so skok v napadu in iz tega zadeli. Težko je kontrolirati, ko je 22 sekund do konca, pa dobijo skok. V teh trenutkih moramo biti boljši," je dejal Dragić in dodal, da ne išče izgovorov.

Miami je trenutno na drugem mestu vzhodne konference NBA in s tem trenutno tudi zanesljiv potnik v končnico letošnje sezone. "Gremo tekmo za tekmo. Mislim, da je to najboljši pristop. Vemo, da je vsaka tekma težka. Na koncu bomo videli koliko zmag bomo spravili skupaj. Zanesljivo pa si želimo biti čim višje v končnici, da imamo prednost domačega igrišča."

Zdravje ga v letošnji sezoni služi kljub poškodbi prepone, ki je sanirana. "To sezono sem zdrav, nisem imel nobenih težav s kolenom. Bila je druga zadeva, ampak to je sedaj za mano." Prav tako ga ne moti, da tekme začenja s klopi, na kar se je navadil in pravi, da je to dobro za ekipo in zanj.


Dragić ostaja v New Yorku do nedelje, ko je na vrsti tekma z eno od najslabših ekip letošnje sezone NBA New York Knicks. "Prišla je tudi žena z otroci in se družimo. Tukaj smo štiri dni in gremo malce naokoli. Večino časa pa večerja, kosila in trening," je dejal.

Na vprašanje ali si Luka Dončić letos zasluži igranje na tekmi vseh zvezd NBA se je Dragić prvič po porazu nasmejal in odgovoril, da o tem pač ni nobenega dvoma. "Ja, seveda. O tem sploh ni nobenega dvoma, itak vemo, da bo tam," je dejal.

Z Dončićem se bosta pomerila spet konec februarja, ko Dallas gostuje v Miamiju in med številnimi slovenskimi navijači bo tudi skupina dijakov iz Maribora, ki jim je fundacija Gorana Dragića podarila vstopnice.

Na vprašanje zakaj se je odločil za Maribor je Dragić odgovoril, da zato, ker bodo tam obnavljali igrišče. "Skupaj z mestno občino Maribor smo se odločili, da povabimo dijake. Prišlo jih bo deset in po tekmi se bomo videli, slikali. Mislim, da je to zelo dobra izkušnja zanje," je dejal Dragič.

Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta namreč podpisali pismo o nameri, s katerim sta zastavili sodelovanje v projektu Podamdaigram, katerega cilj je ureditev prvega pametnega igrišča v vzhodni Sloveniji.

Dragić se je ob tem odločil, da bo podaril deset brezplačnih vstopnic za dve tekmi Miami Heat, med drugim tudi s klubom Dallas Mavericks. Obe tekmi bosta zadnji teden februarja, v času šolskih počitnic. Mariborska občina se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na področjih športa, umetnosti ali znanosti.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike