profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 11.01.2020 06:22:24

Dončić BLIZU TROJNEGA DVOJČKA, a tokrat je bil IZJEMNI LeBron PREMOČAN! (video)

Reuters
Dallas je doživel svoj 15. poraz v sezoni.

Derbi med Dallas Mavericksi in Los Angeles Lakersi je pripadel slednjim. Jezerniki so na krilih fantastičnega LeBrona Jamesa predvsem v prvem polčasu potolkli Teličke. V prvi četrtini so jim zabili neverjetnih 45 točk, do glavnega odmora so imeli na kontu 79 točk (oboje rekord sezone), v nadaljevanju tekme pa so bolj ali manj zlahka držali lepo dvoštevilčno prednost.

Dallas se je sicer pred koncem tretje četrtine uspel približati na -10 točk, a nato je trener Teličkov Rick Carlisle naredil napako. Luko Dončića je potegnil na klop za rezerve, da bi ga spočil za zadnjo četrtino. Podobno je sicer storil tudi Frank Vogel, ki je na klop posedil LeBrona Jamesa, toda rezervisti Lakersov so bili tokrat bolj razpoloženi. Hitro so prednost dvignili na blizu 20 točk in čeprav je bila do konca še cela četrtina, je bilo bolj ali manj jasno, da Dallasu velik preobrat ne bo uspel.

Še posebej, ker je bil Luka Dončić tokrat brez kaj prida razpoloženega soigralca. Znova je bil 'v civilu' Kristaps Porzingis (pri Lakersih je manjkal Anthony Davis), kar je seveda pomenilo, da je vnovič pravzaprav vse ležalo na plečih Dončića. Slednjega so Lakersi izjemno agresivno pokrivali, se izmenjevali na njem, mu podelili tudi nekaj grdih udarcev in počeli vse, kar je dovoljeno ter precej tistega, kar ni dovoljeno, da bi ga vrgli iz ritma. In roko na srce jim je to uspelo. Čeprav je Dončić še enkrat več imel odlične številke, ni nikdar zares našel pravega ritma. Tekmo je končal blizu trojnega dvojčka. Dosegel je 25 točk (met iz igre 8/19, prosti meti 8/13), dodal je še 10 skokov in 7 asistenc, imel pa je tudi 6 izgubljenih žog.

Prvo ime dvoboja je bil vsekakor LeBron James, ki je tekmo končal s kar 35 točkami (14/25 iz igre, 4/5 prosti meti), dodal je še 16 skokov, 7 asistenc in 1 ukradeno žogo ob 3 izgubljenih žogah. Lakersi so na koncu slavili s prepričljivih 129:114.

Članki iz rubrike