kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
6 13.04.2019 16:46:16

Kar so nam naredili, je BULLSHIT! Obupani GORAN DRAGIĆ: Žal mi je vseh, ČISTO VSEH SLOVENCEV!

twitter
Slovenski junak je spregovoril v obsežnem intervjuju za francoske medije.

Zelo dolg intervju je po koncu sezone v ligi NBA Goran Dragić dal francoskim novinarskim kolegom, med drugim pa so se konkretneje kot kadarkoli doslej dotaknili dejstva, da se Slovenija ob spremenjenem sistemu kvalifikacij ni uspela uvrstiti na svetovno prvenstvo. "Čas je, da nekdo temu, kar je naredila FIBA, reče to, kar je. Čisti bullshit," je bil besen Dragić, pri čemer besede zagotovo ni treba prevajati. "Ne gre zame, saj sem se reprezentančno upokojil, a kar so naredili ostalim slovenskim igralcem in vsem Slovencem je s*anje."

"To je slabo za košarko, to je slabo za igralce, to je slabo za navijače. Moji sodržavljani imajo evropske prvake, a jih ne morejo gledati na svetovnem prvenstvu, saj ne moremo imeti dovolj igralcev, da bi se kvalificirali v tem sistemu. In zdaj bi to lahko vplivalo še na olimpijske igre. Res upam, da ne bo," je - kot je zapisal francoski novinar, obupani Dragić, zmajeval z glavo, udarjal z roko in se nervozno ščipal za ustnico, preden se je nekako uspel umiriti.

"Samo dva milijona nas je. V nekem trenutku smo imeli celo šest igralcev v ligi NBA, zdaj imamo dva, a saj vidite, kaj ta dva povzročava. Predvsem Luka, ki je tako zelo poseben. Žal mi je čisto vseh Slovencev, da ga ne bodo mogli gledati na svetovnem prvenstvu. Naša država ljubi košarko, imamo izjemno košarkarsko kulturo," je pojasnil Francozom in poskrbel za to, da bodo njegove besede glasno odmevale po vsem svetu.  

Članki iz rubrike