Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

nu
nu
13 13.04.2019 12:45:12

LEGENDA ostro o DONČIĆU: Izkazalo se je, da DALLAS ZMAGUJE BREZ NJEGA, njegove napake ne bodo več ...

Reuters
V Sloveniji močno odmeva zapis najbolj cenjenega košarkarskega novinarja.

Legendarni košarkarski novinar Dela Eduardo Brozovič je spisal zapis, v katerem je želel realno pogledati na sezono Luke Dončića (in Gorana Dragića) v ligi NBA. S tem pa je dvignil kar nekaj prahu, saj se je v zapisu o mladeniču, ki je povsem obnorel Slovenijo, pogosto spogledoval s kritiko, poigraval s pomisleki in sestavil kar nekaj drznih, precej ostrih stavkov. Takih, ob katerih se človek vsekakor zamisli - nemalo pa je tudi ljudi, ki jih imajo za neprimerne in nepotrebne. 

"Luka Dončić je med svojo krstno sezono navduševal staro in mlado, laike in strokovnjake, s potezami in statističnimi dosežki. Spoznal je zakonitosti lige NBA, Američani so spoznali njega, ni pa še utegnil prinesti Dallasu bistvenega rezultatskega napredka, tudi zaradi turbulentnih potez klubskega vodstva. V finišu sezone se je celo izkazalo, da lahko teksaško moštvo zmaguje brez njega, kar je bila lekcija za vse," je zapisal uvodoma in nato še ostreje dodajal. 

"Znašel se je v vrtincu mašinerije, ki potrebuje in ustvarja zvezde ter ga je občasno spodbujala k napačnemu odnosu do kolektivnega športa in pretirano individualne igre. Svoj delež je prispeval tudi lov na naslov najboljšega novinca sezone," je Brozovičeva misel iz konteksta, najbolj udaren pa zagotovo tale del: "Po novi poučni epizodi je že pri 20 letih prišel do pomembne prelomnice. Dončićevih potez odslej ne bodo več vrednotili po iskrivosti, pač pa po koristnosti, napake pa ne bodo več imele kritja v njegovi mladosti in simpatičnosti. Ne nazadnje nikogar ne zanimajo rekordi za igralce v drugi sezoni lige NBA in zanje niti ni predvidenih posebnih nagrad. Tako kot za vse resne košarkarje bo tudi za Dončića pomembno, kaj bo na igrišču postoril Dallas, ko bo dopolnil svojo zasedbo in ko bodo trpele tudi njegove številke zaradi večjega števila kakovostnih soigralcev."

O zapisu si ustvarite svoje mnenje, v celoti ga lahko preberete na tej povezavi. 

Članki iz rubrike