Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
5 09.02.2019 13:11:16

LUKA DONČIĆ zelo iskreno o VELIKEM RAZOČARANJU, NAVIJAČIH, SANJAH in posebnem trenutku, ki je postal še BOLJ POSEBEN

Reuters
Slovenski zvezdnik je v pogovoru za španski Movistar+ povedal marsikaj zanimivega.

Luka Dončić se v ligi NBA počuti kot riba v vodi. Morda celo bolje kot na evropskem parketu, v dresu Dallasa blesti iz tekme v tekmo. "Tukaj v ligi NBA je lažje dosegati koše kot v Evropi. Tam je igrišče manjše, tukaj imamo tudi pravilo treh obrambnih sekund. Da, mislim, da je tukaj lažje dosegati koše," je v pogovoru za španski Movistar+ povedal slovenski zvezdnik.

Veliki LeBron James ga je pred časom omenil kot enega od igralcev, s katerim bi rad zaigral v isti ekipi. "Spomnim se tega intervjuja, to je bil zame poseben trenutek. Že igrati proti njemu je bilo nekaj posebnega, ko je povedal še to, je bilo še bolj posebno."

Velika želja, da bi zaigral na prihajajoči All-Star tekmi se mu ni uresničila, čeprav je bil po glasovih navijačev na tretjem mestu. Več sta jih dobila le LeBron James in Giannis Antetokounmpo. "Želel sem si igrati na All-Star tekmi in bil sem zelo razočaran, ko so mi povedali, da me ne bo tam. Ampak pomembni so ljudje, ki so glasovali zame. To je name naredilo neverjeten vtis in to je to, kar je zame pomembno. Naslednje leto bom morda vendarle zaigral," je povedal Luka Dončić, ki pa bo prihodnji konec tedna v Charlottu vendarle del spektakla. Nastopil bo v tekmi vzhajajočih zvezd in v tekmovanju košarkarskih veščin.

Nadvse se je razveselil, da se je Dallas Mavericksom pridružil še en evropski zvezdnik Kristaps Porzingis. "To, kar bomo imeli s Porzingisom, bo nekaj posebnega. Je izjemen igralec, skupaj lahko naredimo veliko dobrega. Poznava se, velikokrat sva igrala drug proti drugemu, zdaj bova končno zaigrala skupaj," pravi Luka Dončić, njegov ameriški cilj je kakopak kristalno jasen. In ga ne skriva! "Moje sanje so seveda osvojiti NBA-prstan."

Članki iz rubrike