Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.02.2019 10:48:01

TO PA JE SPOŠTOVANJE! Memphis bo upokojil številko 33, Kri, znoj, predanost ...

Reuters
Njegov dres bo visel pod stropom dvorane.

Lastnik ekipe iz lige NBA Memphis Grizzlies Robert Pera je sporočil, da bo upokojil številko 33, ki jo je od leta 2008 nosil Španec Marc Gasol. Štiriintridesetletni center bo kariero nadaljeval v Torontu, v Memphisu pa je po besedah Pere pustil neizbrisen pečat.

"Marc je bil predan soigralec, zvezdnik in nosilec ekipe v zadnjih 11 sezonah. Igra s srcem in strastjo, na ta način je franšizo popeljal do sedmih zaporednih uvrstitev v končnico. Kar je Marc naredil na organizacijo, je več kot le košarka. Bil je del skupine igralcev, ki so oblikovali identiteto franšize na in izven igrišča ter v mestu Memphis," je v izjavi sporočil Pera in se Gasolu zahvalil za "kri, znoj in predanost do ekipe in mesta."

"Njegov vpliv bo živel naprej. Veselimo se dne, ko ga bomo znova pozdravili v Memphisu, kjer bo njegov dres s številko 33 visel pod stropom dvorane," je zaključil.

Gasol je od leta 2008, ko je prišel v NBA, kot član Memphisa trikrat zaigral na vikend vseh zvezd, leta 2013 je bil razglašen za najboljšega obrambnega igralca lige. V povprečju lige NBA je za grizlije dosegal 15,2 točke, 7,7 skoka, 3,3 asistence in 1,5 blokade. S Španijo je bil dvakrat evropski prvak, na olimpijskih igrah leta 2008 in 2012 pa je bil podprvak.

1gasol re
Reuters

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike