Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
3 09.02.2019 05:50:49

TO MORATE VIDETI! Kje je Luka na lestvici nepogrešljivih košarkarjev? NORO ... in te BESEDE (video)

vszi
Eden najbolj priznanih kolumnistov za ligo NBA Nick Wright je osupnil ves košarkarski svet s svojim zadnjim doprinosom.

V njem namreč v okviru oddaje 'First Things First' razpreda o najbolj nepogrešljivih košarkarjih na svetu. 

Tiste, ki jih nikoli ne bi menjali, razen za tiste, ki so pač višje uvrščeni na lestvici. Pri tem je upošteval tako košarkarsko znanje kot vse ostalo, kar pride zraven. Medijska pozornost, komercialni vpliv, X-faktor in tako naprej. 

In kje se je znašel na tej lestvici Luka Dončić?

curry doncic

Pred imeni kot so Stephen Curry, James Harden, LeBron James, Anthony Davis. Da to so imena, ki so na lestvici sedmih zaostala za Luko. 

Za njim je tudi Zion Williamson, študentski košarkar, ki sploh še ni zaigral v ligi NBA in ki trenutno pustoši po študentskih dvoranah za Univerzo Duke. Velja za najbolj atletskega košarkarja, ki je kdajkoli zaigral v NCAA in enega največjih talentov in zagotovo številko 1 na naboru za prihodnjo sezono.

Trenutno pa dosega 22 točk na tekmo ob 68-odstotnem metu iz igre, prispeva pa še 9,4 skoka, 2,3 asistence in več kot dve blokadi ter dve ukradeni žogi na tekmo v vsega 28 minutah, ki jih v povprečju prebije na parketu.

Zion je na lestvici 3. Drugi pa je prav Luka Dončić, z naslednjo obrazložitvijo: "Dončić mi je že zdaj dokazal, da četudi ostane na povsem isti ravni kot je zdaj in ne napreduje za niti en odstotek v svoji karieri, bo pristal v hiši slavnih. In mimogrede, fant bo še napredoval." 

curry doncic

Luka letos dosega 20,7 točke, 7,1 skokov in 5,5 asistence obenem pa je najboljši strelec in podajalec Dallasa v svoji prvi sezoni med elito, v kateri je očaral vse prek luže in po svetu. Bil je celo v igri za nastop na tekmi vseh zvezd, a je za las ostal brez nastopa kljub tretjemu najvišjemu številu glasov med vsemi igralci in drugemu številu glasov na zahodu za LeBronom Jamesom.

Vas zanima, kdo je pred njim na lestvici? Gre za Giannisa Antetokounmpa, s katerim se je prav danes pomeril Luka Dončić. In 'Grška pošast', kot mu pravijo, je iz Dallasa odnesel zmago, obenem pa ni skoparil s pohvalami na račun slovenskega košarkarja.

Se strinjate s to lestvico?

Članki iz rubrike