franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
2 09.02.2019 06:53:22

Luka kriv za POPOLNO TRANSFORMACIJO Dallasa v prestopnem roku? Odgovor ŠEFA moštva ne pušča dvoma

Twitter/BleacherReport
Dallas Mavericks so na prestopni tržnici opravili ogromno dela in povsem prevetrili moštvo pred nadaljevanjem sezone.

Ko se je 7. februarja uradno končala prestopna tržnica v ligi NBA, smo lahko ugotovili, da je moštvo Dallasa doživelo daleč največ sprememb v prvi peterki in po celem moštvu. 

Medtem ko je Luka začel sezono v prvi peterki z Dennisom Smithom, Harrisonom Barnesom, Wesleyjem Matthewsom in DeAndrejem Jordanom, je zdaj ostal povsem sam s povsem drugačno četverico okoli sebe. 

V Dallas so v tem času pripeljali Kristapsa Porzingisa, Tima Hardawayja mlajšega, Courtneyja Leeja in Traeja Burka iz New Yorka za Smitha, Matthewsa in Jordana, iz Sacramenta pa so dobili Justina Jacksona in Zacha Randolpha za Barnesa.

doncic-smith re
Reuters

Obenem so prestrukturirali plačne izdatke, da si bodo lahko poleti privoščili še enega vrhunskega košarkarja z maksimalno pogodbo, pri čemer ne gre zanemariti niti situacije okoli Latvijca Porzingisa, ki utegne podpisati kvalifikacijsko pogodbo za eno leto. 

In zdaj je Donnie Nelson, generalni menedžer Dallasa razkril, da je vse to maslo Luke Dončiča? Res je, Luka je bil pri tem velik faktor. Nelson, desna roka lastnika Dallasa Marka Cubana pa je takole obrazložil vso situacijo. 

"Menim, da je njegov uspeh presenetil veliko izkušenih veteranov kot smo mi in ki se ukvarjamo s tem poslom na tej strani luže. To je zelo redka situacija, ki smo ji priča v tem trenutku," je sprva dejal Nelson in nato pristavil.

"Če bi Luka Dončić zavzel tisto bolj tradicionalno pot za novince. Tisto tipično, v kateri je veliko nihanj, zagotovo ne bi videli toliko menjav. Vsekakor je bil Luka velik faktor pri vsem skupaj."

nelson
twitter

Mladenič pri 19. že soustvarja prihodnost franšize? Poklon. Seveda pa je od vodstva kluba odvisno, ali bodo lahko okoli Dončića sestavili pravo moštvo, vredno naskoka na sam vrh piramide v ligi NBA.  

Za zdaj kaže zelo dobro s prihodom Porzingisa in prostorom za še kakšnega zvezdnika. 

Članki iz rubrike