Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ku
STA/ku
03.02.2019 06:57:07
Deli članek:

Nova NORA NOČ izjemnega Luke Dončića: SANJSKI polčas, izenačenje REKORDA in na koncu tudi DVOJNO VESELJE!

Reuters

Luka Dončić je spet blestel.

Nova nora noč izjemnega Luke Dončića! In nov dokaz vsem tistim, ki so se odločili, da ga ne bo na glavni tekmi vseh zvezd lige NBA ...

Slovenski košarkar je z izenačenim rekordom kariere, 35 točk, v severnoameriški košarkarski ligi NBA vodil Dallas Mavericks do zmage v gosteh nad Cleveland Cavaliers. Za slavje s 111:98 je dosegel še 11 skokov in šest podaj. Slovenska senzacija lige je že ob polčasu prišla do meje 28 točk. Novinec v ligi je imel ob polčasu skoraj toliko točk kot vsi člani prve peterke gostiteljev skupaj (30), Mavericks pa v več kot šestih minutah zadnjega dela prvega polčasa niso zadeli iz igre.

Trener Dallasa Rick Carlisle je imel po nedavnih zamenjavah igralcev, ko je med drugim Kristaps Porzingis prišel iz New Yorka, tokrat na klopi le devet igralcev v tekmovalni opravi, med njimi je bil najbolj razpoložen Dončić, ki je v četrtek izpustil tekmo z Detroitom zaradi poškodovanega levega gležnja.

V zaključku mu je v napadu najbolj pomagal Harrison Barnes, ki je 13 od svojih 17 točk zadel v zadnji četrtini, v kateri je minuto in 29 sekund pred koncem z drugim prostim metom, prvega je zgrešil, Dončič dosegel zadnjo točko svojega moštva (111:96).