Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

ku
ku
1 28.01.2019 07:02:16

To je naš LUKA! Svet se mu klanja, on pa mirno pravi: Nikoli ne bom rekel, da sem pa zdaj ...

Reuters
Slovenski košarkar Luka Dončić v dresu Dallas Mavericks še naprej kaže predstave, vredne nastopa na tekmi zvezd severnoameriške lige. Devetnajstletniku je proti Toronto Raptors uspela najboljša tekma kariere v NBA, saj je s 35 točkami, 12 skoki in 10 podajami postal prvi najstnik z dvema trojnima dvojčkoma. A tudi to ni bilo dovolj za zmago.

Dallas je v domači dvorani klonil s 120:123, za kar je bil najbolj zaslužen Kawhi Leonard, ki je tudi Dončiću pokvaril veselje. Leonarda so novinarji in igralci NBA minuli teden še tretjič izbrali v začetno peterko tekme All-Star, tokrat pa je s 33 točkami popeljal Toronto do zmage v gosteh.

Čeprav je Dončić, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let, vnovič blestel, pa ni imel pomoči pri soigralcih.

"Zame je edino, kar nekaj šteje, zmaga. Seveda je trojni dvojček lep dosežek, a bil bi precej lepši, če bi z ekipo zmagali. Ne vem, kaj drugega bi lahko še dejal," je bil po tekmi zaradi poraza nekoliko slabše volje Ljubljančan in v nadaljevanju spregovoril tudi o svojih predstavah. "Nikoli mi ni dovolj, vedno se lahko še izboljšam. Še naprej bom trdo delal, nikoli ne bom rekel, da sem pa zdaj predober."



V zadnji četrtini današnje tekme je spet pokazal, zakaj bi morali izbrati tudi njega, saj je v zadnjem delu tekme dosegel 13 točk, vključno s košem "od obroča do obroča", ki je Dallas popeljal v vodstvo z 99:93.

Ko so gosti povedli s 101:99, je Dončić odgovoril s trojko, s katero je še šestič to sezono prišel do 30 točk. Deseto podajo, s katero je dopolnil trojni dvojček, je dosegel, ko je podal DeAndreju Jordanu za atraktiven "alley-oop" 3:29 minute pred koncem.

"Nikakor ga nismo mogli spraviti iz ritma, čeprav sem nadenj poslal več igralcev. Res je neverjeten," je po tekmi o Dončiću dejal trener gostov, Nick Nurse.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike