19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

ku
ku
0 06.01.2019 16:31:52

Eden najboljših obrambnih igralcev lige NBA pojasnil. TO SO TRI STVARI, zaradi katerih Luka blesti

Profimedia
Luka še naprej za svoje igre dobiva ogromno pohval. Čeprav mu kdaj ne gre vse po načrtih, je storil dovolj, da je prepričal mnoge skeptike, ki so mu napovedovali zahtevno prvo sezono v ligi NBA.

Do tega seveda še vedno lahko pride, a zdi se, da je že spoznal skrivnosti lige NBA in se prilagodil do potankosti. O tem je prepričan tudi eden najboljših obrambnih igralcev lige v tem tisočletju Chauncey Billups, prvak lige z Detroitom (2004) in tudi MVP finala v tisti sezoni, ki zdaj kot strokovni sodelavec deluje pri ESPN-u, kjer v studiu analizirata košarkarsko dogajanje s Paulom Piercom, še enim velikanom ameriške košarke. 

Pred dvobojem s Philadelphio je predstavil, kaj dela Dončića tako posebnega. "Toliko je teh stvari, ki ga delajo dobrega. Ampak najbolj izstopa to, da soigralce naredi toliko boljše. Fant igra profesionalno košarko od denimo 13. leta. V prvi vrsti ima zares izjemno delo nog. Namesto preigravanj bolj uporablja noge, da se znajde v dobri poziciji na parketu. Nekaj kar morda ostali mladeniči ne počnejo."

billups
vszi

Naslednja stvar je Dončićev občutek za prostor in igro.

"Najljubši del njegove igre je eliten pregled nad igro. Tudi ko se zdi, da je v ogromnih težavah, ko ga pokrivata dva, najde rešitev, ker odlično predvideva igro. Marsikdaj zvezdniki lige NBA sploh ne vedo, kaj se je zgodilo, ko je žoga že v rokah nekoga drugega."

In za konec, seveda še step-back trojka, ki jo uporablja v zahtevnih trenutkih.

"Vsi vemo o njegovem ubijalskem step-backu. Odlično prepozna, kdaj lahko zamenja igralca, ki ga pokriva. Vse ostalo že poznate. Fant je poseben."

Billups seveda ni edini strokovnjak, ki se je opredelil do te mere. Najbrž tudi ne bo zadnji, če bo Ljubljančan v dresu Dallasa nadaljeval v takšnem ritmu.

Članki iz rubrike