favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
3 03.01.2019 06:59:08

NE POPUŠČA NITI ZA MILIMETER! Se sprašujete, kdo je bil ponoči najboljši strelec ob zmagi Dallasa? Se res sprašujete?

Reuters
Luka Dončić je s svojimi telički z zmago začel leto 2019. Dallas je s 122:84 v gosteh odpravil Charlotte.

To je bila komaj tretja zmaga moštva iz Texasa v gosteh, pred tem je nazadnje slavilo izven svoje dvorane ob koncu novembra v Houstonu (128:108). Vseeno z izkupičkom 3-16 ostajajo (zdaj ob sicer najslabši ekipi v ligi - Clevelandu) na dnu lestvice gostujočih tekem. Skupaj ima Dallas 18 zmag in 19 porazov, tako da za zmago zaostajajo za polovično uspešnostjo, od osmouvrščenega San Antonia, ki bi se danes kot zadnji uvrstil v končnico, pa imajo tri zmage manj.

Na parketu dvorane v North Carolini je bilo izenačeno le v prvi polovici prve četrtine, potem pa so gostje zagospodarili in začeli sunkovito povečevati svojo prednost. Proti oslabljeni domači ekipi, pri kateri je imel slabši večer tudi prvi zvezdnik Kemba Walker, je Dallasu že ob koncu prve in na začetku druge četrtine uspel delni izid 13:0, po katerem se je tehtnica močno nagnila na njegovo stran. V tretjem delu igre je razlika že prebila mejo 30 točk, najvišjo vodstvo za goste pa je semafor zabeležil v zadnji četrtini (+47; 120:73). A takrat je bil Dončić že na klopi, ob že zagotovljeni zmagi mu je trener Rick Carlisle že po 26 minutah igre ponudil počitek, delo pa so dokončali drugi košarkarji.



Slovenski zvezdnik je tekmo vseeno končal z dvojnim dvojčkom, svojim šestim v tej sezoni. Ob metu iz igre 7:16, metu za tri točke 3:7 in prostih metih 1:2 je dosegel 18 točk, deset skokov in štiri podaje. Še 16-ič je bil najboljši strelec svoje ekipe - tokrat skupaj z Dennisom Smithom Juniorjem. In še 12-ič v sezoni je dosegel vsaj deset točk. Povprečno dosega 19,6 točk, 5 skokov in 6,5 podaj.

Za Dallas je zmaga za 38 točk druga najvišja v sezoni, potem ko je sredi novembra na domačem parketu povsem razbil Utah (116:68).

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike