pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
2 02.01.2019 11:21:02

V NBA bomo dobili PRAVILO LUKE DONČIĆA?! Slovenec postavil na laž znanost, TU JE DOKAZ (foto)

Profimedia
Prav neverjetno je, kakšne vse razprave sproža slovenski biser.

Med številnimi novoletnimi analizami v ligi NBA močno odmeva analiza slovite televizije ESPN, ki se je vrnila v predbožični čas in k tisti neverjetni trojki Luke Dončića, s katero je v zadnji sekundi tekme Dallas - Portland izenačil ter moštvi poslal v podaljške. Kot je pokazala ta analiza in kot so pokazale podobne analize na številnih tipično ameriških omrežjih, je slovenski košarkar v tisti akciji "kršil" uveljavljeno pravilo lige NBA in "nasprotoval" znanosti.

V NBA velja pravilo Trenta Tuckerja, ki pravi, da ni mogoče doseči koša v 0,3 sekunde ali manj. Če torej do konca četrtine, polčasa, tekme ostane 0,3 sekunde ali manj, avtomatično ne sme in ne more veljati noben met z izjemo tako imenovanega meta iz odbojke nad obročem. No, potem pa se je zgodil Slovenc, zaradi katerega bi - tako napol v šali pravijo številni - pravilo Trenta Tuckerja morali preimenovat v pravilo Luke Dončića.

Kot rečeno, ob tistem metu proti Portlandu je bilo do konca 0,6 sekunde, vse analize pa so pokazale, da je Dončiću uspelo sprejeti in vreči žogo v manj kot ... 0,2 sekunde. To dokazuje tudi odličen zajem posnetka, ki je preplavil splet in iz katerega je zelo jasno razvidno, da je ob Lukovem metu žoga že kar pošteno v zraku, ko je do konca tekme še 0,4 sekunde. To naj bi bila posledica idealne podaje soigralca, a tudi edinstveno hitrega, posebej za take trenutke treniranega Dončićevega meta. 

Fotografijo si lahko ogledate spodaj, posnetek pa gotovo že poznate od prej. Ali bo NBA o spremembi pravila dejansko razmislila, ni znano. A za zdaj tudi ni zares pomembno. Pomembno je, kaj vse sproža Slovenec, kakšen je njegov domet in odmev, s čim vse se analitiki v zvezi z njim ukvarjajo. Res edinstveno. 

doncic-met

Značke: dončić, nba, pravilo, met, analiza

Članki iz rubrike