Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 23.09.2018 14:37:35

KAKŠEN JE STATUS LUKE DONČIĆA? Trener Dallasa RAZKRIL, kako bo videti udarna peterka Dallasa

Komaj že čakamo na začetek sezone v ligi NBA. Konec tega meseca se bodo začele pripravljalne tekme, sredi oktobra (16. 10.) pa bo šlo zares.

Slovenija bo imela v najmočnejši ligi na svetu, kot zdaj kaže, dva predstavnika. Goran Dragić je že skoraj veteran, začel bo namreč 11 sezono v ligi NBA. Luka Dončić pa je neznanka, zato iz dneva v dan spremljamo, kako mu kaže na treningih Dallasa.

Če gre verjeti besedam analitikom, ki spremljajo teličkov, navsezadnje pa tako napoveduje tudi trener Rick Carlisle, bo 19-letni Ljubljančan tekme začenjal v udarni peterki. "V tem trenutku je bolj ali manj jasno in to ve tudi Dirk (Nowitzki, op. p.), saj sva večkrat govorila o tem, bomo v ekipi storili korak naprej. Dennis Smith Jr., Wesley Matthews, Harrison Barnes, Luka Dončić in DeAndre Jordan so za mene naša najboljša peterka. Potrebujemo Wesleyja, da bo pokril najboljšega zunanjega igralca tekmecev, potrebujemo DeAndreja, da bo pokril prostor pod košema, vse ostalo pa se lepo zloži v celoto," je pojasnejval Carlisle.

Nowitzki, ki vstopa v svojo 21. in bržčas zadnjo sezono v ligi NBA, se strinja z novim načrtom in nima nikakršnih težav s sedenjem na klopi: "Ko je klub podpisal pogodbo z Jordanom, mi je bilo jasno, da bom začenjal na klopi. Na koncu dneva gre le za zmagovanje. Karkoli izboljša naše možnosti, je za nas dobro. Trener Carlisle je že večkrat dokazal, da je pripravljen poskusiti z vsem, kar bi lahk prineslo dober rezultat."



Ko je cenjeni novinar ESPN-a in zelo dober poznavalec razmer pri Dallasu Tim MacMahon zapisal, kako bo videti začetna peterka kluba, se je na družbenem omrežju razvila polemika.

Udarna peterka Dallasa: organizator igre Dennis Smith Jr., visoki branilec Wesley Matthews, nizko krilo Harrison Barnes, krilni center Luka Dončić in center DeAndre Jordan.

Komentarji so se v glavnem spotikali ob Dončića, češ da ni primeren igralec za igralno mesto številka štiri. Najprej so ga postavljali na trojko, potem celo na dvojko, na koncu pa ugotovili, da bo igralci na pozicijah dve do štiri res začenjali tekme, vendar bo Slovenec kril najšibkejšega igralca v nasprotni ekipi.

Članki iz rubrike