Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 16.05.2018 18:20:14

Je Luka Dončić v garderobi Phoenixa NEZAŽELEN? Te besede zvezdnika SUNSOV na to nedvomno namigujejo!

Josh Jackson
Reuters
Si Phoenix sploh želi Luke Dončića?

Po današnji loteriji za nabor novincev v ligi NBA je bolj kot ne jasno, da bo Luka Dončić svojo kariero onstran luže začel bodisi v Phoenixu bodisi v Sacramentu, ki bosta izbirala kot prvi in drugi.

Ker bo ekipo iz Arizone vodil nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, bi marsikdo pomislil, da Dončić že lahko najame hišo v Phoenixu, pa ni čisto tako. Srb, ki je z Dončićem prišel do naslova evropskega prvaka s Slovenijo, bo imel seveda le del besede na naboru, pa še to slej kot prej manjšega.

Vodstvo kluba iz Arizone bo namreč odigralo glavno vlogo in zdi se, da je bolj naklonjeno izboru tudi sicer prvega favorita nabora DeAndreja Aytona. »Kokoškov je naš trener, za seboj ima veliko uspeha pri oceni mladih igralcev in njihovega razvoja. Ni skrivnost, da sta dobro sodelovala na evropskem prvenstvu. Dončić je fantastičen talent in je prav gotovo v igri, da ga izberemo. Igor ima brez dvoma močna in jasna stališča do Luke. Hkrati pa bo gotovo želel, da izberemo igralca, ki bo najboljši za naš klub,« je dejal športni direktor Sonc Ryan McDonough in z zadnjim stavkom morda namignil, da ta franšiza vendarle bolj potrebuje Aytona.

Še bolj je bil glede tega jasen eden od članov prve petorke Phoenixa in bodoča zvezda lige NBA Josh Jackson. »Meni ni treba veliko razmišljati, sam bi izbral Aytona. Poznam ga že pet let, opazoval sem ga v srednji šoli, vsako leto ogromno napreduje. Sprva pri metu ni blestel, zdaj je v tej prvini res spodoben. Njegove zmožnosti so res velike, trdo dela, jaz bi se odločil zanj,« je bil za ESPN neposreden krilni igralec Sonc. S svojimi besedami je povedal veliko. Tudi to, da je Dončić v garderobi Phoenixa nezaželen? V njegovih očeh zagotovo, toda to je le mnenje posameznika. Kaj pa ekipa? Verjetno bo v dneh do nabora, ki bo 21. junija, tudi glede tega jasno še veliko več.

Članki iz rubrike