Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.05.2018 10:30:41
Deli članek:

Kako je Žalgirisu uspelo priti do finalnega turnirja Evrolige? Recept je razkril Beno Udrih in predstavil pričakovanja pred obiskom Beograda! (VIDEO)

Nekdanji slovenski reprezentant Beno Udrih bo z Žalgirisom poskusil šokirati Evropo.

Litovski klub, ki ga vodi legenda Olimpije Šarunas Jasikevičius, je brez dvoma najbolj presenetljivi udeleženec sklepnega turnirja četverice najboljših ekip na stari celini. Žalgiris je v četrtfinalu presenetil Olympiakos, ki ga je izločil s 3:1. "Lepo je, ko se uvrstiš v končnico, ampak mi nismo bili super navdušeni oziroma pretirano navdušeni. Ostali smo na svoji poti, igrali trdo in ubogali trenerja, ki nas je zelo dobro pripravil za dvoboj z Olympiakosem. In smo ga premagali," je v klubsko kamero povedal Beno Udrih, ki namerava s soigralci tudi v Beogradu pripraviti kakšno presenečenje: "Final4 se bliža in verjamem v naše trenerje, da nas bodo dobro pripravili. Ko bomo odšli tja, bomo pripravljeni."

Udrih prav blesteče statistike v letošnji sezoni sicer nima, saj za Žalgiris v Evroligi v povprečju dosega 3,3 točke, 1,9 podaje in 1,4 skoka v slabih 12 minutah na tekmo.