najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

lp
lp
0 17.06.2015 10:02:19

Tudi Dimec in Vidmar v ligi NBA?

Bo Žiga Dimec na reprezentančni zbor prišel kot novi slovenski košarkar v ligi NBA? Po poročanju nekaj vidnejših analitikov lige NBA bi se to res lahko zgodilo.

Košarkar, ki je v prejšnji sezoni igral za Rogaško in v povprečju ob 70-odstotnem metu iz igre dosegal 12,4 točk in 5,4 skokov, se že od začetka meseca nahaja v ZDA, kjer se seli od kluba do kluba in razkazuje svoje znanje. Philadelphia, Dallas, Boston, Millwaukee so že za njim, do nabora, ki bo 25. junija v Brooklynu, bo sledil še kakšen pregledni trening.


Chad Ford, ki za mrežo ESPN poglobljeno spremlja kandidate za letošnji nabor, je dejal, da se je 211 centimetrov visoki košarkar doslej izkazal, da je visok, dobro fizično pripravljen in da se ponaša z zelo spodobnim metom. Kot je še poudaril, ima dobre možnosti, da bo na naboru izbran v drugem krogu.

V prihodnji sezoni bodo v ligi NBA zagotovo igrali trije Slovenci: brata Dragić in Beno Udrih. Ob Žigi Dimcu bo srečo poskušal tudi Gašper Vidmar, ki ima na mizi ponudbo New Orleansa. Najprej za igranje v letni ligi, po prepričanju njegovega agenta pa je namera kluba iz Louisiane zelo resna. »Agent mi je rekel, da so v New Orleansu po dveh letih spet obudili zanimanje za mene. Takrat se ni izšlo, saj sem si strgal križne vezi. Zdaj so se spet oglasili in so baje zelo resni,« je povedal košarkar, ki po solidni sezoni v turški Darussafaki počiva v domačem mestu, kmalu pa se bo odpravil preko luže.

Članki iz rubrike