Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.10.2014 09:16:12
Deli članek:

Iranci "le" drugi na azijskih igrah

FIBA

Memi Bečirović je na azijskih igrah z Iranom osvojil drugo mesto.

Ko je Memi Bečirović pred svetovnim prvenstvom v Španiji z iransko reprezentanco sodeloval na pripravljalnem turnirju v Stožicah, je potarnal, da ima nekaj težav z motivacijo svojih varovancev, saj tako njim kot vodstvu zveze več kot nastop na mundialu pomenijo tekmovanja na azijskih tleh, tako celinsko prvenstvo kot Azijske igre.

Slednje so potekale v preteklih dneh v južnokorejskem Inčeonu in nekdanji selektor slovenske reprezentance se je s svojimi varovanci zanesljivo uvrstil v finale. Na poti do tekme za prvo mesto je Iran premagal tudi Filipine, ki so bili prijetno presenečenje svetovnega prvenstva v Španiji, ter Kitajsko, ki pa v Aziji zadnja leta ni več pri vrhu.

Toda na zadnji stopnički so Iranci pokleknili, v finalu, kjer so igrali z gostitelji iger, so bili tekmeci slovenske reprezentance v prvem delu svetovnega prvenstva malenkost boljši in slavili z 79:77. Irancem je bila slaba uteha, da so z drugim mestom izboljšali svojo najboljšo uvrstitev na Azijskih igrah, saj so bili pred tem trikrat tretji (1951, 2006, 2010).