Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
04.10.2014 11:37:41
Deli članek:

Džikić ne želi razkriti recepta

Arsen Perić

Premierno tekmo nove sezone lige ABA bo Krka še četrto leto zapored odigrala v svoji dvorani. Tekmec je Cedevita, ena glavnih kandidatk za naslov prvaka. Dvoboj se bo začel v soboto ob 17. uri.

Lani je v uvodnem krogu v dvorani Leona Štuklja padla Budućnost, v tretjem še Partizan, takrat še evroligaš, in krkaši si želijo, da bi se nekaj podobnega zgodilo tudi letos. »Evroliga, ne?« je na vprašanje o napovedi dvoboja s protivprašanjem najprej odgovoril Jasmin Hukić. »Po pravici povedano, smo bili že med tednom bolj kot na superpokalni obračun z Olimpijo osredotočeni na srečanje s Cedevito, kajti mislim, da če kdaj presenetiš evroligaša, je to na začetku sezone. Tudi ona je na svoji zadnji pripravljalni tekmi s Cibono pokazala dva obraza. Prvi polčas je igrala fantastično, potem jo je Cibona ujela. Nič, gremo na zmago. Smo mladi, poskusili bomo,« je dejal 35-letni kapetan Novomeščanov.
Slednji so Cedevito na dozdajšnjih osmih medsebojnih obračunih v jadranski konkurenci ugnali le enkrat, pa še takrat v gosteh, medtem ko na domačem parketu še čakajo na prvi uspeh. Predlani in lani so mu bili zelo blizu, obakrat so Zagrebčani iz dolenjske prestolnice odnesli zmago za točko. V tretje gre rado, mar ne?

V UPANJU NA POLNO DVORANO
»Imamo dober razpored, k nam takoj na začetku prihaja evroligaška ekipa,«
je podobno misel kot Hukić na začetku povedal tudi trener Aleksandar Džikić, ki najverjetneje še ne bo mogel računati na Alexisa Wangmeneja, čeprav povsem odpisan za nastop novi center Krke še ni. »Upam, da bo dvorana čim bolj polna, da bodo gledalci pozdravili nas, ki v sezono vstopamo kot zmagovalci superpokala, in ekipo, ki igra evroligo in je sestavljena iz odličnih košarkarjev. Cedevita je favoritinja ne le tokratnega obračuna, ampak tudi za osvojitev lige ABA, nam pa ostane, da skušamo dati vse od sebe in jo namučimo. Vemo, da bo največja nevarnost pretila od zagrebške pick'n'roll igre na vrhu rakete, in če nam jo bo uspelo solidno ustaviti oziroma nadzorovati, tako kot na tekmi z Olimpijo, potem se lahko nadejamo uspeha. Če ne bomo dovolj hitri v obrambi, bomo imeli težave. Na drugi strani obstaja način, kako igrati s Cedevito, da bo tudi ona imela težave z nami. A tega ne smem izdati,« se je zasmejal strateg slovenskih prvakov.
Cedevita je državna prvakinja naše južne sosede, trenutno gotovo najboljša hrvaška ekipa, skoraj tudi dobesedno, saj je z izjemo Nemanje Gordića sestavljena zgolj iz hrvaških igralcev. Trener Jasmin Repeša ima na voljo nekakšno B-reprezentanco Hrvaške, »okrepljeno« z Rokom Ukićem in Luko Babićem, ki sta bila člana A-izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Španiji, ter že omenjenim Gordićem.