Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
04.08.2014 12:07:19
Deli članek:

Lorbek še korak bliže odhodu iz Barcelone

vszi

Nov dokaz, da za Erazma Lorbka naslednjo sezono v Barceloni najbrž ne bo več prostora, je dogovor Kataloncev z nemškim centrom Tiborjem Pleissom.

Slednji je zadnji dve sezoni igral za Laboral Kutxo in bo tako postal naslednji v nizu košarkarjev, ki so se iz Vitorie preselili v Barcelono. Že v zdajšnji zasedbi španskih prvakov so kar trije igralci - Marcelinho Huertas, Maciej Lampe in Brad Oleson -, ki so naredili tak korak. Na Pleissa je Barcelona oko vrgla že pred časom, a je nemški 216 centimetrov visoki center čakal, kako se bo odločila Oklahoma City, ki ima pravice zanj v ligi NBA.

Pleissa je sicer na naboru leta 2010 sicer izbral New Jersey, pravice prodal Atlanti, ta pa Oklahoma Cityju. Vodstvo slednje je ocenilo, da Pleiss še ni zrel za igranje v ligi NBA, tako da bo Nemec še naprej igral v Evropi. Pogodbo ima sicer še z Laboral Kutxo, a Baski ne bodo delali težav pri prestopu, saj jim bo denar od odškodnine prišel še kako prav.

Pleiss naj bi podpisal dveletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za tretjo sezono, seveda s klavzulo, da po vsaki sezoni lahko odide v ligo NBA. Z njegovim prihodom je tudi še bolj jasno, da v ekipi Barcelone nimajo namena zadržati Erazma Lorbka in bodo naredili vse, da se pogodba predčasno prekine.