palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 04.08.2014 10:45:41

Danes pravi in primerni

abaphoto
Tragikomično, bi lahko opisali dogajanje v zvezi z imenovanjem športnega direktorja Cibone.
Zagrebška Cibona je resda aktualni prvak lige ABA, a igralski uspeh ni zakril ogromnih težav kluba, katerega stanje se odraža tudi v najnovejšem zapletu.

V četrtek je Cibona dobila novega športnega direktorja. Predsednik v odstopu Ivica Lovrić je na to mesto postavil nekdanjega košarkarja Cibone in hrvaškega reprezentanta Josipa Sesarja.

VELIKA TEŽAVE BLOKADA RAČUNA
Odkar ni več igralec, je bil Sesar v Ciboni vodja mladinskega pogona, nekaj časa tudi trener mlajših kategorij, nazadnje je opravljal skavting tako za člansko kot ekipe nižjih kategorij. "V Ciboni je veliko dela. Na žalost je velika težava blokada računa. Toda klub je na pravi poti. Ta uprava je v zadnjih treh letih naredila veliko in občutno zmanjšala dolgove, obenem je Cibona osvajala lovorike, torej kljub sanaciji tudi rezultat ni izostal," je Sesar povedal za medije in mimogrede na dušo popihal Lovriću. A manj kot 24 ur pozneje je bil Sesar že bivši, zelo kmalu, morda že danes, pa bo iz kluba dokončno moral oditi tudi Lovrić.

"Zaradi zapisov o Ciboni, ki niso uradno stališče kluba, se od njih ograjujemo in obveščamo, da je na pobudo župana Bandića v ponedeljek sklican sestanek, na katerem bodo sprejete končne odločitve o nadaljnjem delovanju kluba," piše v sporočilu, ki se je v petek pojavil na spletni strani Cibone in ki v prevodu pomeni, da Sesar ni (več) športni direktor.

Prvi mož mesta Zagreb, "gradonačelnik" Milan Bandić, je takoj, ko je izvedel za potezo Lovrića, sprožil protiakcijo. Imenovanje Sesarja oziroma njegovo negiranje je le še ena od stvari, pri katerih sta se "udarila" zagrebški župan in Lovrić.

Slednjega je pred leti na predsedniško mesto Cibone nastavil prav Bandić, a zdaj je Lovrić, ki je načelnik mestnega urada za šport, z županom že nekaj časa na nasprotnem bregu in zdi se, da je Cibona njun poligon za obračunavanje.

Toda večjo moč ima seveda Bandić, in to je Lovrić - z njim pa tudi Sesar - občutil tudi v tem primeru. Menda naj bi se proti imenovanju Sesarja izjasnila tudi oba trenerja Cibone, glavni Slaven Rimac in pomočnik Jurica Golemac. Prvi naj bi Bandiću zagrozil z njunim odhodom, če bo Sesar res postal športni direktor, česar si župan, tudi če bi pustil vnemar napenjanje mišic z Lovrićem, ne sme privoščiti.

Jasno je, da je prav Bandić tisti, ki drži v rokah škarje in platno usode Cibone, ki se utaplja v starih dolgovih, in če bi zdaj dovolil še odhod uspešnega trenerskega dvojca, bi nanj padel velik črn madež, njegova priljubljenost pa pri marsikaterem Zagrebčanu že tako ali tako ni velika.

ZAKULISNE IGRICE ME NISO ZANIMALE
Sesar se je tako, še preden je dobro zasedel položaj, od njega poslovil. Vprašanje je, kakšna bo njegova prihodnost v klubu, ker ga je imenoval Lovrić, ki velja za enega najbolj krivih za trenutno stanje v klubu volkov s Tuškanca. Jordan iz Mostarja, kot so imenovali Sesarja v času kariere zaradi potez v igri, je najbolj razočaran nad Rimcem. "Zakulisne igrice me niso zanimale. Delo sem želel opravljati iz povsem športnih motivov, ali gre v ozadju za spor med komerkoli, mi je vseeno. A Rimca je moje imenovanje očitno zmotilo. V redu, če me kdo ne želi, se bom umaknil. Razočaralo pa me je ravnanje Rimca, ki bi me lahko poklical in mi naravnost povedal, v čem je problem, ne pa, da se mi, ko sem ga sam klical, ni želel niti oglasiti. Cibona bi morala biti nad vsem, politiko, igricami, osebnimi interesi," je dejal Sesar.

Danes torej sledi novo poglavje v imenovanju športnega direktorja, to bo postal Aco Petrović. Z Bandićem sta se že v petek vse dogovorila, sledila naj bi le še javna predstavitev. Petrović je bil v preteklosti v Ciboni tako igralec (devet let) kot trener (šest let), zdaj pa naj bi se preizkusil še v vlogi najbolj odgovornega za športna vprašanja. Z rožicami mu ne bo postlano, klub je, dokler ne bo izplačal skoraj milijon evrov dolga četverici nekdanjih igralcev (Marku Tomasu, Damirju Markoti, Gordanu Giričeku, Goranu Vrbancu), v blokadi pri Fibi.

"Pripravljen sem se žrtvovati, da končamo agonijo Cibone. Potrebujemo pomoč vseh, klub je treba čim prej postaviti na noge, da začne normalno delovati. Veliko moramo narediti v kratkem času, a če bodo vse kocke sedle na svoje mesto, bi se lahko dobro končalo," pravi Petrović.
Galerija

Članki iz rubrike