Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
08.06.2014 13:13:30
Deli članek:

Zamenjala vlogi

vszi

Vse kaže, da bomo, tako kot že v finalu pokala in polfinalu evrolige, tudi v finalu španskega prvenstva gledali obračun večnih tekmecev Reala in Barcelone, saj obe ekipi v polfinalu vodita z 2:0 v zmagah.

Kraljevi klub je po zmagi nad Unicajo v podaljšku na uvodnem srečanju na drugem prav tako imel veliko težav in slavil le z dvema točkama prednosti. Še s tesnejšo razliko se je končal drugi dvoboj Valencie in Barcelone. Katalonci, ki so v tej seriji nižje postavljena ekipa, so na prvi tekmi zmagali z visokimi 19 točkami naskoka, na drugi pa je bila Valencia v igri za zmago, a je Ante Tomić dve sekundi do konca dosegel zmagovit koš za Barco, ki mora zdaj na domačem parketu le še dokončati delo.

Medtem ko Zoran Dragić zaradi okrevanja po operaciji kile za Unicajo ne igra, sta bila Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar del uspeha Barcelone. Nachbar je bil v prvem dvoboju s 15 točkami njen prvi strelec, Lorbek takrat ni dosegel nobene, v soboto pa sta zamenjala vlogi. Boki se ni vpisal med strelce, Lorbek pa je bil z devetimi točkami drugi najučinkovitejši pri gostih.