Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
22.05.2014 15:00:00
Deli članek:

Hrovat štiri leta v Olimpiji

Vzporedno z igranjem v finalu v Stožicah že snujejo tudi ekipo za prihodnjo sezono. Potem ko so pred kratkim podpisali štiriletno pogodbo z Vasilijem Vučetićem, ki pa je že nekaj časa v mlajših kategorijah Olimpije, so zdaj v svoje vrste pripeljali tudi prvega novinca. Gre za 19-letnega mladinskega reprezentanta Gregorja Hrovata (196 cm, 1994), ki prihaja iz domžalskega Heliosa.

"V klubu ga spremljamo že več let in verjamemo, da se nam je priključil ob pravem času in z dolgoročno pogodbo. Zelo nas veseli, da je med nami nov mlad slovenski igralec, ki se mu prek Uniona Olimpije nudi lepa priložnost za napredek in dokazovanje. S tem nadaljujemo sestavo okostja ekipe za naslednjo sezono, v katero bomo vstopili pomlajeni s čim več slovenskimi igralci ter nekaterimi tistimi kadri, ki jih v zadnjih letih v Stožicah vzgajamo sami," je ob sklenitvi štiriletnega dogovora povedal direktor Matevž Zupančič.

Za Hrovatom je odlična sezona v Heliosu, h kateremu se je iz matičnega Koš Kopra preselil leta 2011. Prvo sezono v Domžalah je igral za mladince, v lanski pa je že bil član članskega moštva, v katerem je postal nosilec igre. V ligi Telemach je v povprečno 26 minutah igre beležil 7,9 točke, 3 skoke in 2,3 podaje na tekmo. "Union Olimpija je veliko ime v Sloveniji in daleč najbolj znan slovenski klub v Evropi. Prepričan sem, da sem s prihodom v Olimpijo naredil nujen korak naprej v svoji karieri. Zavedam se, kaj Olimpija pomeni v košarkarskem svetu in kako težka naloga je pred menoj. Če bom dobro izkoristil priložnost, ki se mi ponuja, lahko še zelo napredujem, hkrati pa po svojih najboljših močeh že pomagam klubu do čim boljših rezultatov v vseh tekmovanjih," je dejal Hrovat, ki je tudi slovenski reprezentant v mlajših kategorijah. Za reprezentanco do 18 let je leta 2012 nastopil na evropskem prvenstvu v Litvi, kjer je imel povprečje 15,3 točke, 5,6 skoka in po 2,7 podaje ter ukradene žoge na tekmo. Na lanskem evropskem prvenstvu do 20 let v Talinu je v povprečju dosegal 9,5 točke, 4,2 skoka, 2,3 ukradene žoge in 1,3 podaje na srečanje.