baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ku
ku
7 03.07.2024 01:28:17

Razočarani Vilfan brutalno nad košarkarje: To je blamaža! To je sramota!

alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca si je na uvodu olimpijskih kvalifikacij privoščila pravo blamažo. Po slabi in brezkrvni predstavi proti Hrvaški ni imela pravih možnosti za zmago. Na koncu je tekmo izgubila za znosnih 16 točk (108:92).

Eden od strokovnih komentatorjev televizije Šport TV Peter Vilfan je že med tekmo in tudi po njej ostro nastopil in brez dlake na jeziku komentiral igro Slovencev. Po prvem polčasu, ki so ga Hrvati dobili za 13 točk (54:41) je ocenil, da bi bila slovenska igra težko slabša. "Če sem zelo prijazen, lahko rečem, da je bil to najbolj skromen polčas slovenske reprezentance v zadnjih nekaj letih. Slab met za tri točke je tudi posledica slabega vstopa v tekmo. Ni bilo prave energije v začetku, tudi obrambe praktično ni bilo. Jasno je, da dober napad izhaja iz dobre obrambe. Če ne moreš zadeti za tri točke, je dobro da izpelješ kakšen dober protinapad in si na takšen način dviguješ samozavest. Nič od tega ni bilo."

Vilfan je potem potegnil vzporednico s četrtfinalno tekmo proti Poljakom na evropskem prvenstvu v Nemčiji. "Videti je, kot da se dogaja nekaj podobnega, kot sem nam je dogajalo proti Poljakom. Igramo brez sistema, brez postavljenega napada. Igramo le na način, da damo žogo Luki Dončiću v roke, češ naj vse reši sam. Ampak to ni mogoče."

Nekdanji košarkar in potem dolgoletni teve komentator je večji del krivde pripisal strokovnemu štabu. "Pogrešal sem agresivnejši odziv klopi. Ena sama minuta odmora v prvi četrtini ... Spomnim se Zmaga Sagadina, ko so ga ob podobnem poteku vprašali, kaj bi on naredil. Odvrnil je, da bi vzel enega, dva, tri ali kar vse minute odmora, ki jih ima na voljo, da bi naredil en tak »kažin« po domače ter prebudil igralce. Na takšen način bi spremenil dogajanje na parketu. Mi v tem prvem polčasu nismo videli nobenega odziva."

Dve minuti in 37 sekund pred koncem tretje četrtine je bila zaredi tehnične težave s semaforjem na enem od košev tekma prekinjena. Hrvati so takrat vodili za 21 točk (81:60). Vilfan je bil neusmiljen: "Tole, kar smo videli doslej, kako igra slovenska reprezentanca, je ena velika žalost, da ne rečem blamaža ali kar sramota. Jaz sem izjemno razočaran. Že dolgo nisem bil tako razočaran. Podobno sem bi po tisti tekmi s Poljsko na evropskem prvenstvu v Nemčiji."

In je nadaljeval, spet je svojo kritiko usmeril proti strokovnemu štabu. "Naša reprezentanca je prišla na tekmo popolnoma nepripravljena – taktično, psihološko in fizično. Sprašujem se, kaj so naši fantje počeli tri tedne na pripravah. In nikar zaradi vsega tega, kar se dogaja, ne krivimo Luko. On je prišel po 92 tekmah utrujen, težko sezono ima za seboj. Mislim, da je celotna ekipa s strokovnim štabom na čelu povsem odpovedala."

Vilfan je v nadaljevanju podrobneje analiziral nemoč Slovencev v skoku: "Seveda je Hrvaška v prednosti v skoku, ker ima močnejše in višje košarkarje. Ampak skok je stvar volje, to je naloga vseh petih igralcev na igrišču. Če ne moreta centra vsega opraviti, na pomoč priskočijo ostali. Mi ne znamo zaustaviti Šarića, niti Zubca, ne znamo zaustaviti njihovih zunanjih košarkarjev, ki mečejo za tri točke. Vidi se, da so naši igralci izgubljeni. Težko si predstavljam, da so prišli na tako zelo pomembno tekmo tako zelo slabo pripravljeni."

Naposled je potrkal na vest igralcev. "Pričakujem spoštovanje dresa, ki ga nosijo. Navsezadnje na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre predstavljajo Slovenijo. Danes nismo videli niti enega igralca, za katerega bi lahko rekli, da igra z dušo, s srcem, da se trudi na vso moč. Videti je bilo, kot da vsi čakajo le na konec tekme."

Po koncu tekme je Vilfan le še enkrat na kratko ponovil: "Ko ekipa tekmo izgubi na takšen način, potem glavno krivdo nosi strokovni štab."


• Auč! Hrvati potokli Slovence! Še pravočasna klofuta za streznitev pred odločilnimi tekmami?

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in s prstom pokazal na sebe

Članki iz rubrike