Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

sekulic pm Ekipa24.si

Aleksander Sekulić odgovarja kritikom, ki ga ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

sveca Ekipa24.si

Velika tragedija! Umrl je zelo uspešni slovenski ...

ue
ue
0 01.07.2024 11:40:46

Drama Hrvatov v letalu pred obračunom s Slovenci!

Profimedia
Hrvaški košarkarji so imeli burno potovanje.

V torek se v Pireju začenjajo kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre, na katerih bodo tekmec Slovencev tudi Hrvati, ki bodo prvi tekmec Luke Dončića in druščine v torek ob 20. uri.

Hrvaška reprezentanca je na poti do Grčije doživela marsikaj. Kot je pisal Jutarnji list, so se na pot podali v soboto popoldan. Iz Opatije, kjer so trenirali, so se z avtobusom odpravili proti Zagrebu, od tam so imeli čarterski let v Atene. Zapletlo se je že na cesti proti prestolnici, saj je zaradi nesreče nastal dolg zastoj. Potrebna je bila pomoč policistov, da so se ognili večurnemu čakanju in v njihovem spremstvu prišli do letališča.



Tam so izvedeli, da bo let nekaj ur zamujal. Ko so le sedeli v letalu, je sledila prava drama. V trenutku, ko je letalo na stezi imelo veliko hitrost in je bilo tik pred vzletom, je pilot silovito zavrl in nato pretresenim potnikom sporočil, da zaradi okvare letalo ne more (vz)leteti.

Do nedeljskega jutra so čakali na naslednji let, ki pa prav tako ni minil mirno. Pred pristajanjem je namreč letalo začelo močno tresti, razlog je bil silovit veter, ki je pihal v oziroma nad Atenami (zaradi česar so v okolici Aten izbruhnili tudi številni požari). Pristanek ni bil ravno za tiste s slabim želodcem in vsem je odleglo, ko je pilotu uspelo nekako spraviti letalo na pisto in uspešno pristati.

Članki iz rubrike