© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
02.07.2024 12:24:10
Deli članek:

Dinamo pripeljal slovenskega branilca! 'Verjamemo, da bo eden ključnih igralcev pri naših prihodnjih uspehih!'

Nekdaj veliki up se seli v Zagreb.

Pred leti je David Kralj veljal za enega večjih talentov v Sloveniji, a so tudi poškodbe naredile svoje, da njegova kariera doslej ni imela take poti, kot se je predvidevalo. Danes 25-letni branilec je bil član reprezentanc v vseh mlajših kategorijah, na evropskem prvenstvu do 20 let leta 2019 je recimo imel povprečje 16,2 točke in 5,7 skoka na tekmo.

Kot rečeno so poškodbe zavirale kariero, v kateri je nekdanji član Olimpije igral še za LTH Castings, Šenčur, Helios, belgijski Leuven, Zlatorog in nazadnje za Rogaško. V minuli sezoni je bilo njegovo povprečje v ligi Nova KBM 15,6 točke, 3,6 skoka in 3,7 asistence na tekmo. Z odlično predstavo, v kateri je dosegel 29 točk, je v zadnjem krogu prispeval odločilni delež k zmagi Rogaške nad Hopsi, ki je Slatinčanom prinesla obstanek v ligi.

Zdaj se Kralj seli k Dinamu, ki iz sezone v sezone raste in ima višje ambicije. V prejšnji sezoni so Zagrebčani igrali v polfinalu hrvaške lige in izpadli proti poznejšemu prvaku Zadru. Na klopi modrih sedi Josip Sesar, ki je tudi selektor hrvaške reprezentance. 'Verjamemo, da bo Kralj eden ključnih igralcev pri naših prihodnjih uspehih,' so zapisali pri Dinamu na družbenem omrežju.

Luka Vovk