testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

ku
ku
17 16.09.2022 06:42:09

O Sekuliću, Dončiću in 'prijatelju' Rupniku: hrvaški zapis, ki trese Slovenijo, to vam bo dalo misliti!

kzs
Hrvaške Sportske novosti pišejo tudi o neuspehu Slovenije. Zakaj se je to zgodilo?

Slovenska javnost je na EuroBasketu zabeležila neuspeh. V četrtfinalu je morala priznati premoč Poljski, kar se vsekakor ne bi smelo zgoditi, v javnosti pa so se pojavili številni očitki, ki so leteli v smeri selektorja Aleksandra Sekulića. Novinar Sportskih novosti je prepričan, da to ni pravi razlog, da bi morali razloge za neuspeh poiskati drugje. Predvsem v avtoriteti, ki je (ne) uživa Sekulić.

"Slovenci so leto dni prepozno ugotovili, da je Aleksander Sekulić zgolj pomočnik in nič več od tega. Nihče ga nič ne vpraša. Čeprav je lani igral v polfinalu olimpijskih iger," je zapisal Tvrtko Puljić in še močneje udaril. Obregnil se je ob sestavljanje reprezentance, saj po njegovem mnenju Sekulić ni imel prave besede. Predvsem ga je zmotil Luka Rupnik, ki je po njegovem mnenju v reprezentanci zgolj zaradi precej bolj pomembnega Luke.


"Sekulića se ni nič vprašalo, ko je sestavljal ekipo 12 igralcev za EuroBasket. Moral je poklicati Luko Rupnika, ki je v reprezentanci po navodilih prijatelja Luke Dončića, ne pa po svojih košarkarskih sposobnostih. Doma je ostal Gregor Hrovat, trikrat boljši košarkar in človek, ki bi prišel prav po poškodbi Zorana Dragića. Slovenija je na prvenstvu igrala na način, kot nobena resna reprezentanca v svetu košarke. V ekipi je bilo pet organizatorjev igre. Po navadi sta dovolj dva, največ trije. Dobro, od teh petih je eden Luka Dončić, ki lahko igra tudi na drugih položajih, lahko počne vse, toda brez žoge ne more Goran Dragić, še manj pa Žiga Samar, Aleksej Nikolić in ta Luka Rupnik.
Zdaj pa bi se morali vsi, ki napadajo Sekulića, zamisliti o tem, ali lahko Dončić sestavlja ekipo, pa čeprav je govora o 12. igralcu, saj je v takšnem ritmu tekem pomemben čisto vsak," je med drugim brez zadržkov napisal hrvaški novinar Sportskih novosti.

Celoten zapis, ki bo zagotovo razburkal slovensko javnost, si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike