Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
10 15.09.2022 15:17:20

Dončić je najboljši na svetu – a spremeniti mora te tri stvari! Odmeven zapis, ki da misliti!

Komentar v slovitem španskem časniku Marca.

Omenjeni madridski dnevnik Luko Dončića tako zaradi njegove madridske preteklosti kot zaradi njegovega svetovnega vpliva spremlja na vsakem koraku in tako je (bilo) tudi na letošnjem EuroBasketu. Je pa Marca senzacionalni Dončićev izpad z reprezentanco Slovenije proti Poljski pospremila s prav posebno kolumno enega od svojih glavnih košarkarskih komentatorjev – v kateri je kratko in jedrnato Dončića postavil na piedestal, a mu tudi očital tri pomembne stvari. 

"Ne samo, da je najboljši košarkar na svetu, zame je že zdaj najboljši evropski igralec v zgodovini tega športa," je kristalno jasen Jesus Sanchez. Vendar je hkrati trdno prepričan, da če želi Luka s to svojo edinstveno kakovostjo doseči največje mogoče uspehe, mora spremeniti tri stvari. "Verjetno drži, da je pripravljen bolje kot prejšnja poletja. A še vedno daleč od tega, kot bi lahko bil in kot bi moral biti. Ves čas je upehan, rdeč, izčrpan, poškodovan," ugotavlja. 

"To je nedvomno prva stvar, ki jo mora spremeniti. Seveda ne pričakuje nihče, da bo imel LeBronovo telo, toda nujno mora izboljšati eksplozivnost, mišice in predvsem vzdržljivost," je zaključil. Kaj pa druga stvar? "Vsekakor ukvarjanje s sodniki. To počne v ligi NBA, v Evropi pa še bolj. Nasprotniki to znajo izkoristiti in mu pridejo do živega, on pa izgublja dodatno energijo in osredotočenost. Ko se pritožuje, ima včasih prav in včasih ne  a s tem mora nehati v vsakem primeru," pravi Sanchez. 

In tretja stvar? "Če želi sodelovati in biti uspešen na reprezentančnih turnirjih, se mu ne sme dogajati, kar se mu je v Tokiu in tukaj. Sedeminštirideset točk v skupinskem delu je fantastičnih, toda njegova ekipa bolj potrebuje 25 točk na vsaki tekmi od začetka do konca. Zanj mora biti danes dan premisleka, kako doseči zmožnost regulacije, razporejanja moči in učinka na celoten turnir. Ker tega ni dosegel, mu ni uspelo biti kralj turnirja, na katerem je imel vse pripravljeno za to. A kljub temu je čas še vedno na njegovi strani," zaključuje.    

Članki iz rubrike