ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.09.2022 20:48:21

Kaj je z gležnjem Luke Dončića? Bo v sredo igral? Iz Berlina prišel dokončni odgovor

Profimedia
Desni gleženj slovenskega superzvezdnika Luke Dončića je uspešno prestal trening reprezentance štiriindvajset ur pred dvobojem četrtfinala evropskega prvenstva s Poljsko. To pomeni, da bo selektor Aleksander Sekulić lahko računal nanj, manjkal pa bo Zoran Dragić, ki je zaradi poškodbe mišice že zaključil s tekmovanjem v Berlinu.

Glede na to, da sta bila v torek v osrednji dvorani Mercedes-Benz na sporedu prva dva četrtfinala, je Slovenija trenirala v kompleksu Max Schmeling na drugem koncu mesta. Po uri in pol vadbe je Dončić sicer čutil manjše bolečine v gležnju, oteklino si je hladil z ledom, njegov nastop na sredini tekmi ob 20.30 pa ni vprašljiv.

Dončić si je gleženj zvil v nedeljo ob koncu treninga. Novico je novinarjem v Berlinu naslednji dan sporočil selektor Sekulić, ki je poškodbo označil kot rahlo in nič zaskrbljujočo. To je potrdila tudi reakcija Mikea Tobeyja pred novinarji, ki sploh ni vedel, da ima Dončić težave z gležnjem.

Mike Tobey si je gleženj zvil pred enim tednom v Kölnu in bo prav tako nared za sedmi nastop Slovenije v četrtfinalih evropskih prvenstev. To stopničko je slovenska reprezentanca doslej preskočila le dvakrat; 2009 na Poljskem, kjer je na koncu zasedla četrto mesto, in pred petimi leti v Istanbulu.

V Katovicah je premagala Hrvaško s 67:65, 2017 pa je bila boljša od Latvije 103:97. Luka Dončić in Goran Dragić sta tedaj v Istanbulu dosegla 27 oziroma 26 točk.


Za Poljsko bo to tretji četrtfinale na evropskih prvenstvih. 1997 so izgubili proti Grčiji, 1987 pa jih je Jugoslavija nadigrala s 47 točkami razlike.

Slovenija in Poljska sta do sedaj odigrali štirinajst dvobojev. Na kar trinajstih se je zmage veselila slovenska reprezentanca. Poljaki so edini uspeh zabeležili v zadnjem krogu skupinskega dela eurobasketa 2013 v Celju, ko je bilo 71:61. Nazadnje sta se reprezentanci srečali lani na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu; Slovenija je zmagala 112:77.

Nosilca Poljske sta 35-letni A. J. Slaughter, ki nastopa za špansko Gran Canario, in 29-letni Mateusz Ponitka, član Zenita iz Sankt Peterburga. Okostje ekipe, ki jo vodi hrvaški trener Igor Miličić, tvorita še 215-centimetrov visoki Aleksander Balcerowski, soigralec Slaughterja na Kanarskih otokih, in krilni košarkar Michal Sokolowski, ki si kruh služi v poljskem prvenstvu.

"Kot sem že večkrat poudaril, na prvenstvu ni slabih ekip. Nobena zmaga ne bo prišla sama od sebe. Kakovost in ugled moramo vsakič znova pokazati na parketu. Zelo pomembno bo, kako bomo tekmo začeli in na kakšen način se bomo lotili njihovih najboljših igralcev," poudarja selektor Sekulić.

Zmagovalec dvoboja Slovenija - Poljska se bo v polfinalu v petek, 16. septembra, pomeril z boljšim iz četrtfinalnega para Italija - Francija, ki je na sporedu v sredo ob 17.15.

Značke: košarka, ep, slovenija

Članki iz rubrike