pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 12.09.2022 12:53:23

Italijanski selektor Pozzecco v navalu evforije storil potezo, ki jo danes morda obžaluje

Fiba
Senzacionalna zmaga Italije nad Srbijo v osmini finala evropskega prvenstva še vedno odmeva, glavna zvezda je selektor Gianmarco Pozzecco.

Zgodila se je senzacija, brez dvoma, a zaradi močno napihnjene Srbije je ta izrazitejša, kot bi v resnici smela biti. Italijani niso košarkarski analfabeti, morali bi jim pustiti bivati vsaj v širšem krogu kandidatov za najvišja mesta. Navsezadnje so pred dobrim letom v Beogradu Srbiji preprečili udeležbo na olimpijskih igrah. Zdaj so jo prizemljili že drugič v kratkem času.

Junakov italijanske zmage je bilo več, v prvi vrsti pa se je v ospredju znašel nekoliko (pozitivno) nori selektor Gianmarco Pozzecco, ki je bil sredi tretje četrtine, ko je bila tehtnica glede na semafor še vedno nagnjena na srbsko stran, izključen. V čustvenem odhodu iz parketa se je s solzami v očeh pozdravljal, ne le s svojimi igralci in sodelavci v strokovnem vodstvu, ampak tudi s člani nasprotne ekipe, srbskim selektorjem Pešićem in predsednikom zveze in nekdanjim legendarnim igralcem Predragom Danilovićem. "Zmagajte za mene!" so bile njegove zadnje besede svojim varovancem. In ti so s serijo trojk pač zmagali zanj.



Pozzecco je bil po tekmi v središču pozornosti, počel norčije, blestel pred teve kamerami in v zvezde koval svoje igralce. Češ da je Nicolo Melli najboljši košarkar na svetu, je trdil: "Ima neverjeten košarkarski IQ, pa tudi sicer. V 40 letih v košarki takšnega še nisem videl. V vsakem trenutku ve, kaj mora storiti."

Italijanski selektor je včerajšnjo zmago označil kot največjo v zgodovini te reprezentance. "Večja je tudi od tiste z Litvo na olimpijskih igrah leta 2004, ko sem bil sam na parketu." V navalu navdušenja je šel Pozzecco še dlje, morda celo predaleč. Svojim košarkarjem je v roke potisnil svojo kreditno kartico in jih poslal v berlinsko noč. "Naj se zabavajo, naj proslavijo veliko zmago, z mojo kartico lahko počnejo, karkoli želijo," je dejal. Kako močno ga je danes zjutraj ob pogledu na svoj bančni račun zabolela glava, ni znano.

Članki iz rubrike