dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
5 20.08.2022 23:26:08

Kaj se je na polovici tekme dogajalo v slovenski slačilnici? Kaj je razveselilo junaka tekme Vlatka Čančarja?

alesfevzer.com
Slovenski košarkarji so v pripravljalnem obdobju ostali nepremagani. Na zadnji tekmi so bili boljši še od Hrvaške (94:88).

Tokrat najboljši posameznik ni bil Luka Dončić, ampak Vlatko Čančar. V zaključku so priložnost dobili tudi igralci, ki sicer igrajo manj. Selektor Aleksander Sekulić je po tekmi pojasnil, kakšen je bil načrt in kaj so se s fanti dogovorili med glavnim odmorom. "Hrvaška se je predstavila z močno drugačno in boljšo ekipo kot konec junija v Stožicah, kar se je predvsem videlo v prvem polčasu, ko nam je povzročala veliko težav. Med odmorom smo se pogovorili v garderobi, prišli na igrišče z več energije, dvignili smo raven igre v obrambi, posledično nam je stekel napad in vse je bilo precej lažje. Vesel sem tudi, da smo uspeli enakomerno razdeliti minutažo med igralce, kar je bil tudi en od ciljev pred tekmo."

Mike Tobey je po stoodstotnem metu iz igre (5:5) dosegel solidnih 11 točk, dodal je še šest skokov: "Vedno je lepo zmagati, tudi če gre samo za test oziroma prijateljski preizkus moči. V prvem delu nismo bili pravi, nadaljevanje tekme je bilo veliko boljše. Bolj čvrsti smo bili v obrambi, pokazali smo značaj in borbenost ter zasluženo zmagali."

Kot že rečeno, je bil junak tekme Vlatko Čančar. V dobrih 23 minutah je dosegel 21 točk (med za dve 3:3, met za tri 4:6), imel je tudi devet skokov in tri podaje. Njegov skupni indeks je bil fantastičnih 29. Po tekmi je povedal: "Končali smo priprave z novo zmago, a zdaj moramo vse to pozabiti in se osredotočiti na prvega tekmeca v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Zdaj gre zares in prva prava tekma bo Estonija naslednji teden v Celju. Zagotovo vsaka zmaga dviguje našo samozavest in lepo je bilo videti, da so končnico tekme igrali košarkarji, ki sicer nimajo izrazitih vlog v reprezentanci."


• Padla tudi Hrvaška! Tokrat blestela Čančar in Goran Dragić, slednji pojasnil, kaj zdaj sledi

Spektakel v Celju! Hrvati se ne dajo, navijači se zabavajo, prisrčen objem Murića in Matkovića (video)

Članki iz rubrike