sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ku
ku
0 20.08.2022 01:32:31

En Dončićev konkurent manj? Zvezdnik poškodovan, Grki zaskrbljeni, EuroBasket vse bližje

Profimedia
Ob Luki Dončiću in Srbu Nikoli Jokiću je Grk Giannis Antetokounmpo tretji veliki zvezdnik iz lige NBA, ki naj bi obeležil bližajoče se evropsko prvenstvo.

Grčija je ob Sloveniji in Srbiji (in tudi Franciji) v najožjem krogu favoritinj za zlato kolajno. A težave so načele izbrano vrsto, ki ji poveljuje nesojeni slovenski selektor Dimitris Itudis. Če ne bi bilo pandemije koronavirusa, bi Grk bržkone še pred olimpijskimi igrami sedel na klop evropskih prvakov. A obrnilo se je drugače in nič se ne pritožujemo.

Se pa Itudis pritožuje nad stanjem v svoji izbrani vrsti, saj so poškodbe načele ekipo. Kostis Gontikas je že izgubljen za EuroBasket, novi član Partizana Janis Papapetru je močno vprašljiv, prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo pa ... Za zdaj Grki niti ne želijo razmišljati o črnem scenariju, je pa jasno, da stvari niso rožnate.



Igralec Milwaukeeja je v pripravljalnem obdobju zaigral le na dveh tekmah - s Španijo in Poljsko, obakrat je bil kakopak najboljši posameznik. Na treh tekmah pa ga ni bilo v ekipi, tudi zadnjo tekmo s Turčijo je izpustil zaradi bolečin v hrbtu.

Zanimivo: s pripravami so začeli kar štirje bratje Antetokounmpo, zdaj so med kandidati za nastop na EuroBasketu še trije - poleg Giannisa še Thanasis in Kostas.

Članki iz rubrike