favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
11 17.08.2022 23:59:03

Srbski selektor ugotovil, kaj je skrivnost slovenskega uspeha! Odgovarjata mu selektor in Edo Murić

alesfevzer.com
Slovenija je po finalu na prejšnjem EuroBasketu spet premagala Srbijo, tokrat po podaljšku s 97:92.

Pred petimi leti je blestel Goran Dragić, tokrat pa je bil za Srbe nezaustavljiv Luka Dončić. Predvsem pa so se aktualni evropski prvaki spet izkazali za čvrsto ekipo, ki je z ekipnim in borbenim duhom nadvse težko premagljiva. V tem pripravljalnem obdobju je bila to že peta zaporedna zmaga.

Srbski selektor Svetislav Pešić je po tekmi v drobovju dvorane v Stožicah novinarjem razlagal, da pozna slovensko skrivnost. "Mi nismo kot Slovenci, ki jih jaz vidim kot ekipo iz iste ulice. Skupaj prihaja na trening, skupaj gre na kosilo, skupaj odide na tekmo," je dejal.



Slovenski selektor Aleksander Sekulić je na to temo povedal, da je to nekaj, kar to reprezentanco krasi že dalj časa. "Tako je bilo že lani, pa tudi leta 2017 na evropskem prvenstvu. To jemljemo že za samoumevno. Dejstvo je, da so fantje veliki prijatelji izven igrišča, to pa se odraža na igrišču. Ni nobene sebičnosti. Vsak igralec se zaveda svojih kvalitet, je pa res, da je vse podrejeno Luki, ki je najboljši košarkar na svetu."

Dopolnil ga je Edo Murić, zdaj že nekdanji kapetan, ki je to čast z največjim veseljem prepustil Goranu Dragiću, ko se je ta vrnil v izbrano vrsto. "Sale je lepo povedal. Že nekaj časa igramo skupaj, nekateri smo skupaj tudi odraščali. Ta skupina, ki je največ na parketu, je vseskozi skupaj, stalno smo igrali drug proti drugemu. Skupaj smo tudi odraščali, na ulici. Tako je bilo pri kadetih, potem pri mladincih, na koncu pri članih. In večina nas je iz Ljubljane. Skupaj smo trenirali, skupaj smo tudi 'žurali'. Med nami ni olepševanja, drug z drugim ne delamo v rokavicah. Vse, kar si mislimo, si povemo v obraz. Selektor pa to dobro kontrolira. In vsak igralec se z veseljem vrača v reprezentanco, ker je lepo igrati s to skupino fantov. Vemo, da nihče ne bo nikomur obrnil hrbta. Selektor Pešić ni povedal kakšne fraze, ampak nekaj, kar je res."

Članki iz rubrike