franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 17.08.2022 19:28:23

Evropski prvaki so že v Stožicah, pred spektaklom jih je čakalo noro presenečenje (video)

Profimedia
Slovenski košarkarji se bodo nocoj (ob 20.15) v Stožicah pomerili s Srbijo. To bo zanje že peta tekma v pripravljalnem obdobju na nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo in EuroBasket, na katerem bodo branili zlato kolajno.

Obračun Slovenije in Srbije bo pravzaprav ponovitev finala iz Istanbula, obenem bo to dvoboj ekip, ki po mnenju stroke in stavnic najbolje kotirata, ko pride do vprašanja favoritov na letošnjem evropskem prvenstvu. To bo tudi neposredno soočenje zvezdnikov iz lige NBA  Luke Dončića in Nikole Jokića.


Dvorana v Stožicah je že dolgo razprodana in bo zvečer pokala po šivih. Že pred odhodom na prizorišče je reprezentanco z obiskom presenetil član zlate generacije Anthony Randolph. Po EuroBasketu pred petimi leti ga je v izbrani vrsti zamenjal Jordan Morgan, tega pa lani Mike Tobey, ki bo slovenske barve branil v Nemčiji.

Randolph, priljubljeni Tonček, se je leta 2017 izkazal kot zadetek v polno. Na devetih tekmah na prvenstvu je v povprečno dobrih 24 minutah dosegal skoraj 12 točk in bil za Goranom Dragićem, Luko Dončićem in Klemnom Prepeličem četrti strelec ekipe. V povprečju je zbral tudi 5,2 skoka (boljši je bil le Dončić z 8,1 skoka).

Članki iz rubrike