atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
2 13.08.2022 10:26:30

Sijajni Goran Dragić povedal, kaj si misli o zmagi nad Turki, Prepelič pa razkril, kaj se je dogajalo pred podaljškom

Domen Jančič
Po zmagi nad Turčijo še proti Ukrajini.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v okviru priprav na evropsko prvenstvo zabeležila novo zmago. V petkovem večeru je v prijateljski tekmi v Istanbulu je po podaljšku premagala Turčijo s 104:103 (21:26, 46:40, 73:62, 90:90). Slovenija je tokrat nastopila z vsemi najboljšimi igralci, največ točk pa sta dosegla kapetan Goran Dragić, ki je zbral 28 točk in zadel odločilno trojko v podaljšku, ter Luka Dončić, ki ni igral zadnjih pet minut rednega dela ter v podaljšku, a vseeno vknjižil 23 točk in 10 skokov. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v soboto v Istanbulu pomerili še z Ukrajino, naslednji teden v sredo in soboto jih čakata zadnji prijateljski tekmi proti Srbiji v Stožicah in s Hrvaško v Celju.

"Takšne tekme so vedno dobrodošle. Vzdušje je bilo pravo, veliko je bilo energije, emocij in imeli smo kar nekaj izzivov. Goran Dragić je pokazal svojo vrednost in bil vlečni konj v zaključku tekme. Luka Dončić je bil vseskozi na svoji ravni, odlično delo pod obročema pa sta opravila Edo Murić in Vlatko Čančar, ki sta morala nadomestiti odsotnost centrov, ki sta obsedela na klopi zaradi petih osebnih napak," je povedal selektor Aleksander Sekulić.

"Težko je igrati v Istanbulu, saj so navijači glasni, sodniki pa so na koncu tudi dodali svoje in naredili tekmo zanimivo. Pokazali smo karakter. Pred podaljškom smo se zbrali na klopi in si dejali, da imamo na vročem gostovanju priložnost za zmago, ki smo jo na koncu tudi dosegli. Zavedamo se, da je pred nami še nekaj težkih tekem, zato smo veseli vsake zmage. Takšne pa še posebej dobro vplivajo na moralo ekipe in nas delajo še močnejše," pa je dejal kapetan Goran Dragić, Klemen Prepelič je pristavil: "Tekma je bila odličen približek tega, kar nas čaka na eurobasketu. Prvenstvo bo eno najmočnejših v zgodovini in take tekme v pripravah nam lahko samo koristijo. Goran Dragić je v svoji dvorani pokazal, zakaj je naš kapetan. Pred podaljškom nam je povedal nekaj spodbudnih besed na klopi, v podaljšku pa je vključil svoj 'Gogi mode' in nas popeljal do zmage."

Članki iz rubrike