Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 12.08.2022 21:27:04

Zlati kapetan je nazaj! Zato ga Slovenija potrebuje na EuroBasketu, Goran Dragić z izjemno potezo prinesel novo zmago! (video)

profimedia
Slovenija je v Istanbulu po podaljšku premagala Turčijo s 104:103, odločilno trojko pa je zadel Goran Dragić.

Čeprav je šlo za prijateljsko tekmo ni delovala prav nič prijateljsko, dvakrat je kar precej zavrelo med Slovenci in Turki, tekma pa je bila odločena šele po podaljšku.

Slovenija je tekmo začela praktično z vsemi največjimi orožji, saj je bila na parketu peterka Goran in Zoran Dragić, Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey. V prvi četrtini je blestel predvsem Luka, ki je dosegel 11 točk, vseeno pa je Slovenija izgubljala s 26:21.

V drugi četrtini so Slovenci prevzeli pobudo in so na odmor odšli s šestimi točkami prednosti, na semaforju je rezultat kazal 46:40 v prid Slovenije.

V tretjem deli se nobeni izmed ekip ni uspelo zares oddaljiti na večjo razdaljo, do dobrih dveh minut pred koncem, ko se je Slovenija oddaljila na dvomestno razdaljo, ki so jo zadržali do konca četrtine, ki se je končala s slovensko prednostjo 73:62.

Tudi v zadnji četrtini je Slovenije Turke večino časa zadrževala na varni razdalji, vendar povsem v zaključku so se uspeli povsem približati četi Aleksandra Sekulića. Zaključek tako niti približno ni spominjal na prijateljsko tekmo, saj je v zadnjih desetih sekundah Slovenija vodila le še za točko. Na črto prostih metov so Turki poslali Zorana Dragića, ki je bil uspešen le enkrat, na kar so domačini odgovorili z košem ob zvoku sirene, ki je tekmo poslal v podaljšek.

V podaljšku so Turki že ušli Sloveniji in zdelo se je, da bodo slavili, vendar s prostimi meti je Goran Dragić držal svojo ekipo v igri. Potem pa je ob vodstvu domačinov za dve točki 18 sekund pred koncem poskrbel za izjemno potezo, s »step back« trojko v Dončićevem stilu je zopet povedel Slovenijo v vodstvo. Prav zlati kapetan je bil najzaslužnejši za zmago v dvorani kjer so se pred petimi leti veselili evropskega zlata, končal je pri 28 točkah. Dončić je ob omejenem igralnem času dosegel 23 točk in 10 skokov. 

Z zmago je Slovenija še neporažena v teh pripravah, že jutri ob 19.00 jih čaka dvoboj proti Ukrajini.

Če se vam posnetek Dragićeve trojke ne odpre, ga poglejte tu: https://youtu.be/XLq3U5nzgAU

Članki iz rubrike