stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 17.07.2021 12:35:40

Dončić & co. že na Japonskem! Kako so potovali in kaj se je dogajalo ob prihodu? Odgovor tule!

Reuters
Slovenska olimpijska košarkarska reprezentanca je v soboto prispela v japonski Fukui, kjer jo čaka še zadnji del priprav na zgodovinski nastop na olimpijskih igrah.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo. Košarkarji so se na Japonsko odpravili v četrtkovih večernih urah. Po prespani noči v Benetkah je v petek zjutraj sledil polet v Amsterdam ter nato v Osako. Reprezentanti so na Japonsko prileteli v soboto nekaj minut čez deveto uro po lokalnem času in po formalnostih na letališču, vse obveznosti so trajale slabe tri ure, so se z avtobusom odpravili v 233 km oddaljeni Fukui. Pot je potekala brez zapletov, v reprezentanci pa vlada odlično vzdušje.

V Fukui bodo košarkarski reprezentanti vse do srede, ko se bodo odpravili v olimpijsko vas. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Sekulića pa bodo v dvorani prvič trenirali že v sobotnih večernih urah.



"Zagotovo je bila pot na Japonsko naporna, saj smo v zraku in na letališčih preživeli kar nekaj ur. Sedaj smo končno prispeli na pripravljalni tabor v Fukui in vemo, kaj je tukaj naša naloga. Upam, da se čim prej sestavimo, navadimo na časovno razliko in pričnemo z delom. Čas je še za zadnje popravke naše igre v obrambi ter napadu in verjamem, da bomo v Tokio prišli dobro pripravljeni," je dejal reprezentant Gregor Hrovat.

Slovenija bo na svojih prvih OI igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger, slovensko reprezentanco pa prva tekma čaka 26. julija ob 6.40 po slovenskem času proti Argentini.

Članki iz rubrike