Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 15.07.2021 18:53:04

BOMBAAA! Očitno se vrača čarovnija, bo Luka Dončić v Dallasu spet združil moči s TVORCEM NAJVEČJEGA USPEHA?

Reuters
V Dallasu se dogajajo spremembe, velike spremembe. Ko se bo Luka Dončić vrnil v Teksas, bo marsikaj drugače.

Kot vse kaže, bo v strokovnem vodstvu Mavericksov odslej deloval tudi Igor Kokoškov, ki je pred petimi leti Slovenijo popeljal do naslova evropskih prvakov. A za njim je težko obdobje na klopi srbske izbrane vrste, s katero je na domačem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre pokleknil pred Italijani.

Medtem ko Srbi že načrtujejo zamenjavo na klopi reprezentance (Kokoškova naj bi zamenjal Svetislav Pešić), je iz Dallasa na naslov 49-letnega trenerja prišla ponudba. Kokoškov se v ZDA dobro znajde, zato bi ga povratek v najmočnejšo ligo na svetu gotovo zadovoljil. Doslej je deloval pri LA Clippersih, Detroitu (leta 2004 je osvojil šampionski prstan), Phoenixu, Clevelandu, Orlandu, Utahu in Sacramentu kot pomočnik, med majem 2018 in aprilom 2019 pa je bil celo glavni trener Sunsov.

doncic kokoskov


Pri Dallasu bi Srb postal eden od pomočnikov Jasona Kidda, novega trenerja ekipe, ki se bo že tretje leto zapored gradila predvsem okoli Luke Dončića. Kokoškov slednjega zelo dobro pozna, zato bi to lahko bilo odlično sodelovanje. Nemara se bo nadaljevala čarovnija iz evropskega prvenstva, morda bo Dallas tudi s pomočjo Kokoškova storil tako želen korak naprej.

Po vrnitvi v Evropo lani poleti je Kokoškov prevzel turškega velikana Fenerbahče, a je moral primat prepustiti mestnemu tekmecu Anadoluju Efesu, ki je slavil tako v evroligi kot v turškem prvenstvu.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike