stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 15.07.2021 23:02:26

Američani za OI ostali brez Beala

Profimedia
Ameriška košarkarska reprezentanca se bo v Tokio na olimpijske igre podala brez enega najboljših strelcev lige NBA Bradleyja Beala. Zvezdnik Washington Wizards je brez nastopa na OI ostal potem ko je pristal v 14-dnevni samoizolaciji zaradi izpostavljenosti covidu-19, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V sporočilu za javnost vodstvo ameriške košarkarske reprezentance ni zapisalo, ali se je Beal dejansko okužil z novim koronavirusom. Vseeno pa bo naslednjih 14 dni preživel v samoizolaciji.

Zaradi "preventivnih razlogov" je v začasni karanteni pristal tudi košarkar Detroit Pistons Jarami Grant. Za zdaj še ni jasno, ali bo Grant lahko igral v Tokiu.

Beal je začel vse tri pripravljalne tekme ameriške reprezentance, na katerih so varovanci Gregga Popovicha zabeležili poraza proti Nigeriji in Avstraliji ter zmago proti Argentini. Zvezdnik čarovnikov iz prestolnice je na teh tekmah dosegal po 10,3 točke in 4,3 skoka na tekmo.



Ime novega košarkarja bo zveza sporočila naknadno, so še zapisali v izjavi za javnost.

Ameriška reprezentanca bo v Tokiu branila zlato kolajno iz Ria de Janeira, na pot proti Japonski pa bo krenila prihodnji teden. Prva tekma Američane čaka 25. julija.

V izbrani vrsti ZDA sicer še čakajo na tri igralce, ki se trenutno merijo v finalu lige NBA. To so Devin Booker (Phoenix Suns), Jrue Holiday in Khris Middleton (oba Milwaukee Bucks).

Značke: košarka, tokio 2020, zda

Članki iz rubrike