901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 15.07.2021 00:56:23

OPAAA! Hrvaški selektor Slovencem POSTAVIL SPOMENIK in za olimpijske igre NAPOVEDAL - TOLE?!?

alesfevzer.com
Nekdaj je bila Hrvaška za Slovenijo košarkarsko okno v svet, danes je ravno obratno.

In medtem ko so slovenski košarkarji še vedno aktualni evropski prvaki in udeleženci olimpijskih iger v Tokiu, Hrvatov skoraj ni več na košarkarskem zemljevidu. Za razliko od Slovenije, ki se je v Kaunasu zanesljivo uvrstila na olimpijske igre, Hrvati na domačem parketu v Splitu pravzaprav niso imeli večjih možnosti. Da je Slovenija v tem trenutku močnejša, sta pokazali tudi dve pripravljalni tekmi – na Reki in v Stožicah.

Selektor hrvaške izbrane vrste Veljko Mršić je prepričan, da mora biti Slovenija primer dobre prakse za Hrvaško. Tudi v pogledu naturalizacije, saj je z Mikom Tobeyjem spet zadela v polno. "Ob pomanjkanju visokih igralcev Slovenci opravljajo zelo dobro delo. Randolph je bil zraven, ko so osvojili evropsko zlato, v kvalifikacijah je igral Morgan, zdaj imajo Tobeyja. Na branilskih in krilnih položajih pa tako ali tako imajo vrhunske igralce."



Hrvaški selektor je celo prepričan, da lahko Slovenija v Tokiu osvoji olimpijsko kolajno. "Mislim, da lahko. Ima Dončića, ki je močno motiviran. Obenem ekipa igra zelo dobro. Gotovo so Slovenci kandidati, a tu je še Španija, Francija, tudi Nemčija s Schröderjem, pa Avstralija in Nigerija, ki je opravila z ZDA, in jasno tudi ZDA. Med drugim so ameriški igralci izjavili, da je danes Fibina košarka fizično precej zahtevnejša kot liga NBA. Težko se je bilo uvrstiti na igre in tudi priti do kolajne bo težko. Gotovo nas čaka kakšno presenečenje."

Mršić je še potrdil, da bo imela Hrvaška spet tujca v ekipi  naturaliziranega igralca. Bržčas organizatorja igre, ki bo poskušal nadarjene in v večini visoke hrvaške igralce povezati v celoto. Če bo šlo vse po načrtu, bo rdeče-beli dres oblekel že na novembrskih kvalifikacijah.

Značke: slovenija, hrvaška

Članki iz rubrike