Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 22.06.2021 13:05:12

Vlatko ČANČAR je poslal jasno in glasno sporočilo LITVI: Mogoče imajo visoke centre, toda mi imamo ...

Profimedia
Izbrani vrsti se je priključil med zadnjimi, a selektor Aleksander Sekulić je vesel, da je Vlatko Čančar tu.

Denver je veljal za enega favoritov v končnici NBA in prav nič čudno ne bi bilo, če bi bil ta čas še v ZDA, olimpijske kvalifikacije pa bi Slovenija morala odigrati brez njega. Tako pa je pomembna okrepitev za Kaunas, tam naj bi bil eden ključnih mož slovenske reprezentance v boju za Tokio.

"Vsekakor bi bil nastop na olimpijskih igrah velika čast," je dejal v pogovoru za Ekipo SN. Do Tokia pelje pot prek Kaunasa, kjer za najhujša tekmeca Slovenije veljata Poljska in Litva. Po lastnih besedah se z njima trenutno še ne obremenjuje. "Najprej se moram uigrati z našimi fanti, ustvariti kemijo. Najbolj pomembno je, da smo osredotočeni sami nase, pa naj se tekmeci ukvarjajo z nami. Igrati moramo svojo igro. Veliko lahko dosežemo, če bomo prizemljeni in ne bomo mislili, da smo favoriti,« je poudaril in dodal, da ne želi dajati napovedi o razpletu. »Sam vedno raje gledam od treninga do treninga, od tekme do tekme."


Novinarji in navijači smo že večkrat šli od tekme do tekme na kvalifikacijskem turnirju in po napovedih bi se v Kaunasu v finalu morali pomeriti Slovenija in Litva. Slednja je najmočnejša pod košem, tam so Litovci visoki in močni, podobno kot Eda Murića zato najbrž tudi njega čaka selitev s krilne bolj na pozicijo krilnega centra, da poskuša s svojim deležem čim bolj uravnotežiti razmerje moči v raketi. "Če je problem fizične narave, ga niti ne vidim, saj se igra pet na pet in ne ena na ena. Pomemben bo skok vseh petih igralcev, zato v tem ne vidim take težave. Litva ima res visoke centre, a po drugi strani je lahko naša prednost v hitrosti in teku. Vedno lahko najdeš nekaj, kar manjka nam ali njim. Pomembno bo, kdo si bo bolj želel zmage,« je svoje videnje pojasnil 203 centimetre visoki košarkar, ki je v reprezentanci naletel na podobno situacijo kot v klubu: tam se večinoma vse vrti okrog Nikole Jokića, tu okrog Luke Dončića. »Tako je in tega se vsi zavedamo, kar je tudi najbolj pomembno. Vsi vemo, česa je Luka sposoben. Če se mu bomo prilagodili, bo tudi reprezentanca dosti lažje funkcionirala,« je prepričan Čančar.

Članki iz rubrike