Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 21.06.2021 21:21:47

Olimpija odigrala PRVO PRIPRAVLJALNO tekmo in na ogled postavila DVA NOVINCA

Mihailo Perović
m24
Ljubljančani so se srečali z azerbajdžanskim prvakom Nefčijem.

Novi strateg Olimpije Savo Milošević se je prvič predstavil na tem delovnem mestu, na uvodnem srečanju – prvi pripravljalni tekmi – je svoje varovance vodil do neodločenega izida z azerbajdžanskim Nefčijem (1:1)

Kot so zapisali na uradni spletni strani kluba, se je srečanje začelo zelo živahno, tako se je mreža prvič zatresla že v prvi minuti. Po žogo v gol je moral domači čuvaj mreže Nejc Vidmar - z natančnim strelom ga je premagal Alaskarov. Zmaji so ekspresno odgovorili in izenačili že v naslednji minuti. Po lepi globinski podaji Andrejašiča, ki je z zunanjim delom stopala poslal žogo za hrbet nasprotnikovi obrambi, je do okroglega usnja prišel Sešlar in podal do Perovića, slednji pa je z bližine zatresel mrežo.

Napadalec Olimpije je zapretil tudi v 9. minuti, ko je prišel do odbite žoge v kazenskem prostoru. Nemudoma je sprožil, a vratar mu je strel ubranil. Do naslednje priložnosti Zmajev je prišlo v 31. minuti, ko se je Sešlar odločil za strel razdalje. Veselje mu je preprečila vratnica. Prvi polčas se je končal z izidom 1:1.

Drugi polčas se ni začel tako razburljivo kot prvi. Do prve priložnosti je bilo potrebno počakati do 57. minute. Tomić in Bosić sta lepo kombinirala, nato pa je slednji prišel do strela z ugodnega položaja, a ni zadel cilja. Bosić je ponovno zapretil nekaj minut kasneje, ko je streljal z roba kazenskega prostora. Tokrat je zatresel zunanji del mreže. Nogometaši Nefčija so po protinapadih prihajali do polpriložnosti, a niso resneje ogrozili Olimpijinih vrat. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom.

mislav matic
Mislav Matić


V zasedbi Ljubljančanov sta se predstavila tudi novinca. Prvi je srbski napadalec Sava Petrov, produkt partizanove šole, ki je pozneje igral tudi za Spartak in belgijski Westerlo. Triindvajsetletni nogometaš je bil član mlajših selekcij srbske izbrane vrste. Drugi je hrvaški obrambni igralec Mislav Matić. Potem ko je kariero začel v domačem Sinju, je 21-letni nogometaš nadaljeval v zagrebških Lokomotivi in Rudešu, nazadnje pa je nosil dres ukrajinskega prvoligaša Minaj. Bil je tudi član hrvaških mladih selekcij.

Olimpija - Nefči 1:1 (1:1)
Za Olimpijo so v prvem polčasu igrali: Vidmar, Andrejašič, Korun, Ratnik, Boakye, Pungaršek, Ostrc, Petrov, Kurež, Sešlar, Perović.
V drugem polčasu so priložnost dobili: Frelih, Delamea, Matić, Pavlović, Fink, Tomić, Zeljković, Elšnik, Bosić, Baskera, Vombergar.

Članki iz rubrike