Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

glamping, nomad\'s-pad, grand-canyon Odkrito.si

Pozabite na lesene utice, to je pravi GLAMping...

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

ku
ku
0 21.06.2021 16:51:37

DRAMA v vrstah slovenskih tekmecev! Selektor je enega najizkušenejših VRGEL IZ EKIPE, Američana pa – ni!?!

alesfevzer.com
Slovenski košarkarji z zvrhano mero optimizma pričakujejo kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

Premagati Litvo v Kaunasu bo kakopak izjemno težko, a da ne bi prehitevali, moramo najprej počakati na tekmi v skupini B – sredino z Angolo in četrtkovo s Poljsko. Če bi se Slovencem zalomilo, bi se z Litvo bržčas pomerili že v sobotnem polfinalu, sicer pa jih bodo domačini čakali v nedeljskem finalu. Jasno, če se na drugi strani ne bo zalomilo Litovcem.

Poljske torej ne gre povsem odpisati, 'padla' ne bo kar sama od sebe. Je pa res, da je vloga favorita izrazito na strani Slovencev, ki so ob 12 zmagah s Poljaki izgubili le enkrat – v prvem delu domačega EuroBasketa v Celju. V vsakem primeru reprezentanca, ki je na zadnjem velikem tekmovanju (na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma na Kitajskem) za razliko od Slovenije igrala in osvojila solidno 8. mesto, ne bo mačji kašelj.

Da pa bo naloga vsaj za malenkost lažja, je poskrbel izkušeni košarkar Unicaje Adam Waczynski, ki je imel že prej težave z veljaki zveze, zdaj pa se je spet zapletel v incident in naposled moral zapustiti reprezentančni tabor. Ko je selektor Mike Taylor vlogo kapetana namenil Mateuszu Ponitki (in ne njemu), se 31-letni krilni košarkar ni strinjal z izbiro in kratko malo odšel iz hotela. Naslednje jutro se je vrnil, češ da je prespal in spoznal svojo zmoto, a mu je selektor dejal, da ga ne potrebuje več in da se lahko kar obrne. Waczynski, ki je doslej na 149 tekmah za izbrano vrsto dosegel 1367 točk, je torej preteklost, a kadrovskih težav s tem še ni konec.Waczynski
Adam Waczynski
Profimedia


Američan v poljskem dresu AJ Slaughter ni z ekipo, saj igra za klub iz Kuvajta v arabskem klubskem prvenstvu. Poljaki so v negotovosti, saj se želi reprezentanci priključiti komaj tik pred prvim srečanjem (prihodnjo sredo), organizatorji pa zahtevajo, da so zaradi znanih protokolov vse ekipe v Kaunasu že konec tega tedna. Kako bodo rešili ta zaplet, predsedniku poljske zveze (še) ni jasno, obenem je izrazil skrb tudi zaradi neuigranosti in Američanov manever označil za nešportnega.

Poljaki so za razliko od Slovencev, ki so odigrali le dve pripravljalni tekmi s Hrvaško, bolj dejavni. Doslej so premagali Mehiko, Tunizijo in Latvijo, z Rusijo pa so izgubili. Jutri in v sredo se bodo srečali še z Brazilijo, ki se tudi pripravlja na olimpijske kvalifikacije (igrala bo v Splitu).

Članki iz rubrike