Černobil MajaLiza 7 Odkrito.si

Tako je Černobil videti danes

Alma Novljan Svet24.si

Iščejo mamo: za informacijo, ki jih bo ...

test Petisvet.si

Veliki test vaše osebnosti - vodi vas podzavest

vozila sprovajalcev Svet24.si

FOTO: Takšen vozni park imajo sprovajalci

ingrid 1 Svet24.si

Sovrstniki so Ingrid radi poniževali

Tina Maze Njena.si

Tina Maze razkrila, kaj je njena nova strast

LPD-50 Njena.si

Darja Tomažin tudi v novi sezoni šova Ljubezen ...

ue
ue
0 10.07.2019 15:21:15

Znana športnica obtožuje HČER nekdanjega SLOVENSKEGA SELEKTORJA! 'Rekla mi je, naj se poskusim v PROSTITUCIJI!'

Milica Dabović
Profimedia
Najbolj kontroverzna srbska športnica je spet dvignila prah.

Bila je kapetanka srbske reprezentance, ko je ta osvojila naslov evropskih prvakinj let 2015 in bila tretja na olimpijskih igrah leto pozneje, prav leta 2016 pa je Milica Dabović tudi oznanila, da končuje kariero.

Letos, ko je Srbija gostila evropsko prvenstvo, si je, očitno, spet zaželela igrati v dresu reprezentance pred domačimi navijači. To je povedala tudi selektorki Marini Maljković, hčeri Božidarja Maljkovića, ki je med letoma 2011 in 2013 vodil tudi slovensko reprezentanco. A je dobila košarico. In potem se je začelo.


Mnogi so prepričani, da je bila prav zavrnitev kriva za tisto, kar je sledilo: plaz napadov na selektorko. Začelo se je že pred prvenstvom, nadaljevalo med njim in še vedno ni konec. "Zlato bi letos lahko in moralo ostati v našem Beogradu. Ni, ker imamo na klopi to, kar imamo. Tej ekipi praktično sploh ni bil potreben trener. Marina je delala milijon napak, delala jih je tudi že prej. Tega nisem opazila le jaz, ampak vsi," je del tistega, kar je o Maljkovićevi zapisala Dabovićeva.

Toda tisto najhujše je še sledilo, ko je opisovala lansko srečanje v Istanbulu: "Prišla sem od nje in ji rekla: 'Šefinja, rada bi se vrnila in zaigrala za reprezentanco v Beogradu, pripravljena bom.' Ona pa je samo rekla, da ne bom igrala in da sploh ni potrebe, da še igram košarko, vprašala me je še, kako mi gre v finančnem smislu. Rekla sem ji, da se na parket vračam po porodu in da bom denar zaslužila s svojim delom in trudom. V rokah sem držala štirimesečnega sina, ona pa mi je hladno rekla: 'Pusti košarko, poskusi s prostitucijo tukaj v Turčiji, da boš kaj zaslužila, pa te bom čez dve leti zaposlila.'"

Dabovićeva pravi, da bi se o (ne)človeških kvalitetah lahko napisala knjiga. "O trenerskih pa se je vse videlo s tem, ko je na prvenstvu izgubila edino resno tekmo." Danes 37-letnica je še v času kariere tudi zaradi svojega videzaveljala za zelo kontroverzno, na socialnih omrežjih je objavljala trenutke iz zasebnega življenja, tudi zelo intimne. Njena starejša sestra Jelica je izdala knjigo, v kateri opisuje nasilje in zlorabo v družini, njun brat Milan je za zapahi zaradi trgovine s kokainom. Druga sestra Ana je prav tako košarkarica, še vedno je članica reprezentance, tudi na minulem EP.

Galerija

Članki iz rubrike