mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 09.07.2019 15:58:36

ZLATI FANT iz Partizana v Stožice? Za Nikolića v boj tudi NEKDANJI EVROPSKI PRVAK

aba
Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je eden od kandidatov za dres novoustanovljene Cedevite Olimpije, a ima tudi druge ponudbe.

Potem ko sta bila včeraj v Stožicah uradno združena Petrol Olimpija in zagrebška Cedevita je Edo Murić (domnevno za letno plačo med 200 in 250 tisočakov) postal prvi član združenega kluba. Vodilni možje so napovedali, da se mu bo pridružilo še več vidnejših slovenskih igralcev, predvsem tistih, ki so pred slabima dvema letoma osvojili naslov evropskih prvakov.

Eden tistih, ki se že dalj časa omenja, je Aleksej Nikolić, ki ima za seboj nenavadno popotovanje. Namesto običajnega začetka kariere v enem od slovenskih klubov je namreč izbral sarajevski Spars, kjer se je uveljavil, potem pa zaman čakal na svojo priložnost pri nemškem (takrat evroligašu) Bambergu. Minulo sezono je nosil dres beograjskega Partizana, kjer je v evropskem pokalu v povprečju dosegal 8,3 točke in 2,6 podaje.

A Aleksej v srbski prestolnici - kljub temu, da ima še dve leti veljavno pogodbo - skoraj gotovo ne bo ostal, narediti želi nov korak v karieri. Selitev v domače kraje in priključitev ambicioznemu projektu v Stožicah bi bila bržčas dober zalet za 24 letnega organizatorja igre.

nikolic
aba


V dirko za njegove usluge pa se je po novem vključil tudi bolonjski Virtus, ki je v svojih precej boljših časih dvakrat osvojil naslov evropskega prvaka. Italijani so si sprva želeli v svoje vrste privabiti odličnega srbskega igralca Miloša Teodosića, ki pa želi po vrnitvi iz lige NBA igrati v evroligi - na mizi naj bi imel tudi ponudbe telavivskega Maccabija, beograjske Crvene zvezde in pirejskega Olympiacosa.

Bolonjčani so se zdaj preusmerili k Riccardu Moraschiniju, doslej članu Brindisija, ki je bil v minuli sezoni najboljši posameznik italijanskega prvenstva, in Nikoliću, ki je v tem načrtu rezervna možnost, a za katerega bi morali Partizanu plačati odškodnino.

A ne glede na to, ali bo Aleksej pristal v Ljubljani oziroma v Bologni ali bo ostal pri Partizanu, bo igral v evropskem pokalu. Žreb skupin bo v petek.

Članki iz rubrike