Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
2 08.07.2019 13:42:26

ZAČELO SE JE! Cedevita Olimpija ustanovljena, tu je že prva okrepitev

alesfevzer.com
Danes so v Stožicah potrdili združitev Petrola Olimpije in zagrebške Cedevite v novo Cedevito Olimpijo. Znane so že prve podrobnosti.

Najprej sta imela oba posamezna kluba vsak svojo skupščino, na kateri so gospodje soglasno privolili spojitvi obeh klubov v novo društvo KK Cedevita Olimpija, ki bo imelo sedež v Ljubljani. Potem je sledila ustanovna skupščina Cedevite Olimpije. Vsa ta sestankovanja so bila zaprta za javnost, zato so predstavniki sedme sile na informacije čakali v predverju stoženske dvorane.

Kar je v minulih dneh kapljalo v javnost se je izkazalo za resnično. Po besedah Emila Tedeschija je danes zjutraj pogodbo z novim klubom podpisal Edo Murić, ki je nazadnje igral za zagrebško Cedevito, tako pravzaprav ostaja v klubu. A to naj bi bil komaj začetek, hrvaški poslovnež je namreč potrdil, da bodo skušali v Stožice zvabiti čim več 'zlatih fantov', ki so na voljo, pa še kakšnega drugega slovenskega košarkarja. Tedeschi si bo sicer prvi petletni mandat predsednika delil z Tomažem Berločnikom. Slednji bo vladal prve dve leti in pol, potem bo dirigentsko palico predal Tedeschiju.

muric bobo
Bobo


Danes so tudi potrdili upravni odbor novega kluba, za katerega so tudi oddali vse potrebno na upravni enoti za registracijo. Potrjena sta tudi oba direktorja, poslovni je pričakovano postal Davor Užbinec, športni pa Sani Bečirović. Oba sta potem na mesto trenerja postavila Slavena Rimca, s čimer je postalo jasno, da si bo Jure Zdovc (z odškodnino v žepu) poiskal drugo službo.

Tedeschi je še dejal, da bo Cedevita Olimpija v naslednji sezoni nastopala v evropskem pokalu, ligi ABA in v slovenskem prvenstvu.

Članki iz rubrike