stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 02.07.2019 19:47:03

NI POMAGAL NITI JAN OBLAK! Za Slovenke je v dvorani navijal tudi STOMILIJONSKI ZVEZDNIK (foto)

Fiba
Slovenke so v razburljivi kvalifikacijski tekmi za četrtfinale po veliki drami izgubile s favoriziranimi Belgijkami z 72:67 (10:20, 34:32, 53:51).

Med slovenskimi navijači v Areni Štark v Beogradu je bil danes tudi zvezdnik madridskega Atletica in slovenske reprezentance Jan Oblak.

jan oblak 1
Fiba

Tako kot smo lahko Tejo že večkrat videli, kako je v vratarskem dresu s številko 13 podpirala brata Jana, je zdaj slednji podprl svojo sestro. Potem ko je preživel počitnice na jahti v družbi italijanske manekenke Alessie Tedeschi, se je skupaj z mamo odpravil v Beograd, kjer sta si od blizu ogledala izjemno pomembno tekmo slovenskih košarkaric.

Teji Oblak je bratova in mamina pomoč očitno pomagala, saj je bila s 15 točkami ob Shante Evans in Niki Barič najboljša posameznicami slovenske ekipe. V dobrih 30 minutah je sicer zgrešila oba meta za tri točke, je pa zbrala šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi.

Ne glede na tesen poraz proti glavnim favoritinjam za zlato medaljo lahko Slovenke zadovoljne zapustijo Srbijo, saj so se prvič v zgodovini uvrstile med dvanajst najboljših ekip v Evropi in s tem izboljšale štirinajsto mesto s premiernega evropskega prvenstva 2017 v Pragi.

V predtekmovanju v Nišu so premagale šesto reprezentanco sveta Turčijo in izgubile z Madžarsko ter Italijo, obračun z bronasto reprezentanco z eurobasketa 2017 pa jim bo zavoljo izgubljene priložnosti v zadnjih minutah zagotovo še dolgo v spominu.

Izjave
Damir Grgić, selektor Slovenije:"Čestitam Belgiji, a se ne morem znebiti vtisa, da smo bili danes veliko boljša ekipa, ki bi si zaslužila zmagati. Dobro smo se pripravili in imeli kar nekaj priložnosti, da bi tekmo odločili v naš prid. Žal se nam ni izšlo in zdaj nimamo drugega, kot da dvignemo glave in gremo domov. Težko se je sprijazniti s tem, saj smo bili res zelo blizu preboja med osem najboljših oziroma v kvalifikacije za olimpijske igre. Mislim, da bo le čas pokazal, ali nam je zmanjkalo znanja ali izkušenj. V zadovoljstvo mi je bilo zadnja štiri leta delati s to ekipo. Naredili smo to, kar smo načrtovali, dvigniti slovensko žensko košarko stopničko višje. Dokazali smo, da se lahko enakovredno kosamo z vsemi ekipami v Evropi. Kako naprej, je zdaj še prezgodaj govoriti. Osebno naprej rabim čas, da se spočijem."

Nika Barič, kapetanka Slovenije:"Moje mnenje je, da smo tekmo izgubile v prvem polčasu. Bile smo 20 točk boljše od Belgije, zaradi neumnih napak v obrambi ter padcu zbranosti pa so Belgijke odšle na odmor z dvema točkama prednosti. V zaključku tekme so odločale malenkosti, morda naša neizkušenost oziroma mladost, tako da je po vodi splavala lepa priložnost za velik dosežek. Poudariti moram, čeprav to ni moja navada, da smo imeli katastrofalno sojenje na tem evropskem prvenstvu."

slovenija zenske
Fiba

slovenija belgija 2
Fiba

jan oblak

slovenija belgija 3
Fiba

Članki iz rubrike