Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.09.2018 20:43:53

Slovenski košarkarji bronasti na EP

Slovenska košarkarska 3x3 reprezentanca je na evropskem prvenstvu prišla do končnega tretjega mesta in bronaste medalje. Na tekmi za tretje mesto so Slovenci ugnali Rusijo (21:15). Slovenija je prišla do četrtega odličja na evropskih prvenstvih, prvega bronastega sijaja. Simon Finžgar je bil izbran v najboljšo trojko prvenstva.

Slovenija je osvojila četrto medaljo na evropskih prvenstvih. Leta 2014 so Slovenci posegli po srebrni medalji, na naslednjem EP so postali evropski prvaki, na lanskem evropskem prvenstvu pa so slovenski košarkarji ponovili uspeh iz leta 2014.

Tokrat je bila na tekmi za tretje mesto tekmec Slovenije Rusija, ki je v drugem polfinalu izgubila proti Srbiji. Če so na polfinalni tekmi Slovenci, v polfinalu so izgubili proti Latviji, ves čas lovili priključek, je bila slika tokrat nekoliko drugačna.


Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, dve minuti pred koncem je bil izid poravnan na 15. Zaključek Slovenije je bil naravnost sanjski. Niz šestih zaporednih točk je s košem ob prekršku začel Anže Srebovt, dvojko je nato prispeval Gašper Ovnik, zmago pa je potrdil Simon Finžgar.

"Za nami je še eno evropsko prvenstvo. Kot kaže, nam je Bukarešta pisana na kožo. V domovino se vračamo z novo medaljo - bronasto, tako da lahko rečem, da smo sedaj dopolnili celoten komplet. Malce grenkega priokusa je vseeno prisotnega. Prikazali smo boljšo igro kot na zadnjih tekmah. Veseli smo tega uspeha. Iskreno bi se zahvalil vsem navijačem, ki nas spodbujajo. Zaradi njih je ta uspeh, še toliko lepši," je povedal četrti slovenski reprezentant Adin Kavgić.

Novi evropski prvaki so postali Srbi, ki so v finalu z 19:18 ugnali Latvijo.

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike