19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 15.09.2018 11:50:59

Slovenci po BOLEČEM PORAZU v Rigi (skoraj) OBUPANI. Želje ni manjkalo, TEPEL pa nas je ...

ALESFEVZER.COM
Slovenskim košarkarjem se v Rigi ni izšlo, razočaranje je temu primerno.

Košarkarji Slovenije so drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo 2019 na Kitajskem, začeli s porazom. Na gostovanju v Rigi so morali priznati premoč Latviji, ki je zmagala s 84:74. Za Slovenijo je to peti poraz v sedmih tekmah, kar pomeni, da so njene možnosti za uvrstitev na SP zdaj le še teoretične. Za nameček je v tej skupini Ukrajina presenetljivo premagala Španijo s 76:65, Turčija pa je bila z 79:69 boljša od Črne gore.

Španija ostaja na vrhu lestvice skupine I s 6-1, Turčija in Latvija imata 5-2, Ukrajina 4-3, Črna gora 3-3, Slovenija pa je zadnja z 2-5. Na SP bodo odpotovale prve tri reprezentance.

"Želje, volje in energije igralcem ni manjkalo, hoteli so zmagati, vendar se nam ni izšlo. Malo nas je tepel sodniški kriterij v drugem polčasu, ki je dovoljeval zelo grobo igro pod košema, po drugi strani pa je imela Latvija dva razpoložena evroligaška igralca, Strelnieksa in Timma, ki sta bila jeziček na tehtnici," je po porazu povedal slovenski selektor Rado Trifunović, kapetan Gašper Vismar je pristavil: "Želja ni bila sporna, borbenost tudi ne, žal pa smo naredili preveč nepotrebnih napak in v odločilnih minutah izgubili nekaj žog, ki jih ne bi smeli. Škoda, saj je bila zmaga dosegljiva. Tudi iz takšnega poraza se moramo nekaj naučiti, dvigniti glave in skušati v ponedeljek odigrati čim bolje."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike