peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

The Walker Brothers Svet24.si

Ta edinstveni glas je za vedno utihnil: poslovil ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

STA
STA
0 15.09.2018 11:50:59

Slovenci po BOLEČEM PORAZU v Rigi (skoraj) OBUPANI. Želje ni manjkalo, TEPEL pa nas je ...

ALESFEVZER.COM
Slovenskim košarkarjem se v Rigi ni izšlo, razočaranje je temu primerno.

Košarkarji Slovenije so drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo 2019 na Kitajskem, začeli s porazom. Na gostovanju v Rigi so morali priznati premoč Latviji, ki je zmagala s 84:74. Za Slovenijo je to peti poraz v sedmih tekmah, kar pomeni, da so njene možnosti za uvrstitev na SP zdaj le še teoretične. Za nameček je v tej skupini Ukrajina presenetljivo premagala Španijo s 76:65, Turčija pa je bila z 79:69 boljša od Črne gore.

Španija ostaja na vrhu lestvice skupine I s 6-1, Turčija in Latvija imata 5-2, Ukrajina 4-3, Črna gora 3-3, Slovenija pa je zadnja z 2-5. Na SP bodo odpotovale prve tri reprezentance.

"Želje, volje in energije igralcem ni manjkalo, hoteli so zmagati, vendar se nam ni izšlo. Malo nas je tepel sodniški kriterij v drugem polčasu, ki je dovoljeval zelo grobo igro pod košema, po drugi strani pa je imela Latvija dva razpoložena evroligaška igralca, Strelnieksa in Timma, ki sta bila jeziček na tehtnici," je po porazu povedal slovenski selektor Rado Trifunović, kapetan Gašper Vismar je pristavil: "Želja ni bila sporna, borbenost tudi ne, žal pa smo naredili preveč nepotrebnih napak in v odločilnih minutah izgubili nekaj žog, ki jih ne bi smeli. Škoda, saj je bila zmaga dosegljiva. Tudi iz takšnega poraza se moramo nekaj naučiti, dvigniti glave in skušati v ponedeljek odigrati čim bolje."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike